10 idióma kutyákkal és cicákkal

Posted by on jún 29, 2013 in AngolBlog | 0 comments

10 idióma kutyákkal és cicákkal
Az angol nyelv, főleg az üzleti, tele van állatos idiómákkal. kifejezetten a kövér cicákat szeretik használni a megtollasodott, gazdag üzletemberekre. A mai bejegyzésben a kedvenc háziállatainkkal, kutyákkal és cicákkal használt idiómákat gyűjtöttem össze Neked, hogy könnyeben megértesd magad, magyar fordítással és ha van magyar megfelelője a mondásnak, azt is megtaláljátok hogy könnyebben érthető legyen.

1. Let sleeping dogs liene csinálj gondot, ha nem muszáj, maradj nyugton

2. Not enough room to swing a catnincs elég helycatswing

You should see my new office, it’s tiny. There’s not enough room to swing a cat! Nem kéne megnézni az új irodámat. Nincs elég hely benne, nagyon kicsi.

3. To be dog tiredkimerült, kutya fáradt

I have worked 70 hours this week. I am dog tired. 70 órát dolgoztam a héten. Kutya fáradt vagyok. (kimerült)

4. Let the cat out of the bagfelfedni egy titkot

George in Finance knows about our new product.  Who let the cat out of the bag? George a pénzügyről megtudta az új termékünket. Ki mondta el neki?

5. Go to the dogs nem olyan sikeres mint régen (ebek harmincadjára jut)

That company will go bankrupt if it’s not careful. It’s going to the dogs. A cég be fog csődölni ha nem vagyunk óvatosak. Tönkre fog menni.

6. To put the cat among the pigeonsbajt okozni

Sending the most unpopular manager to talk to the team was like putting the cat among the pigeons. A legrosszabb igazgatót a megbeszélésre küldeni kész katasztrófa lesz.

catpigeon

7. A dog’s dinner or dog’s breakfast – rendetlenséget, felfordulást csinálni

They made a real dog’s dinner of the website. It’s terrible. Teljes felfordulást csináltak a honlapon. Szörnyű!

8. To fight like cats and dogsveszekedni, vitatkozni valakivel

It’s a miracle how Sally and John manage this company. They’re always fighting like cats and dogs. Csoda, hogy Sally és John hogy tudja vezetni a céget. Folyton veszekednek!

9. Top doglegfontosabb ember (nagykutya)

If you want a decision on that, you’re going to have to get it approved by the top dog. Ezt a döntést el kell fogadtatni az igazgatóval (a nagykutyával. 🙂 )

topdog

10. More than one way to skin a cattöbbféle módon csinálni

No problem. If we cannot get our proposal through this way, we’ll try something else. There’s more than one way to skin a cat. Semmi gond, ha nem megy át az ajánlatunk, kipróbálunk valami mást. Többféle módja is van.

Ebből is látszik, hogy a kutya-cica nem csak simogatni jó, hanem nyelvet is nagyszerűen lehet vele tanulni. Ezek a kifejezések, a kutya-macska háborúnak (is) biztosan megmarad a fejedben.

forrás: englishwithatwist.com

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..