A mumus – business English / üzleti angol

Posted by on máj 7, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, Íráskészség fejlesztés | 0 comments

Manapság az üzleti angol tartja lázban az angolul tanulókat különböző okokból kifolyólag. Szerintem azért, mert “sima” angolt tanulni uncsi, nem menő. Najó, ez csak a vicc része. Komolyra fordítva a szót, tényleg szuper dolog hogy más kultúrával és nyelvvel megismerkedhetünk, nem pusztán hétköznapi életbe, hanem az üzleti világba is.

Mint tudjuk, angol nyelv használata szempontjából eléggé hátrányból indulnak a magyarok, mivel az angol a világnyelv, de mit tehet az angolul tanuló, akinek akár áldás, de átok is lehet az üzleti angol mindennapos használata? Miért van az, hogy amint ez a téma kerül terítékre, mindenki behúzza fülét-farkát és próbál elslisszolni?

Nos, a megoldás meglepően triviális. A titok a szókincs. Akár tanfolyamra iratkozol be, akár otthon próbálod elsajátítani a business-t, nem lesz túl nehéz dolgod. Minden területen (banki-, pénzügyi-, logisztika-, gazdasági terület) van kb 300 szó, kifejezés, amit ha megtanulsz, magabiztosan tudod használni a mindennapi munkád során.  De még egy meetingre, vagy állásinterjúra is önbizalomtól telve tudsz elmenni és sikereket aratni.

Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a business vocabulary (üzleti szókincs) csak akkor tudod magabiztosan használni, ha tudsz már angolul egy erős szinten, de a kezdőknek sincs mitől megijedni. Tulajdonképpen azok a legszerencsésebbek, akik tényleg napi szinten használják az angolt, de ez igaz a “sima” angolra is. Szóval NE ijedj meg ha angolul üzleti levelezésre, meetingre, telefonálásra kerül sor, mert mindig csak az első lépés a nehéz, ha azon túlvagy, egyre magabiztosabb leszel és onnan nincs megállás.

Ha még csak tanulni szeretnéd a megfelelő terminológiát, vágj bele nyugodtan, mert mint tudjuk,

Ismétlés a tudás anyja

Bátran használd a google-t szókincsed fejlesztésére!

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

kép: btlc.co.uk

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..