Akkor most nézzük a nyelvvizsgák alapfokait:


BME:

Az írásbelin a nyelvtan:lyukas szöveg, megadott szavakkal, olvasásértés, szöveg alapján kérdésekre válaszolni és rövid cikkeket párosítani magyar rövid, egy mondatos leírásokkal. Végül a levélírás egy baráti levél, kb 100 szó, megadott téma alapján.

Egyáltalán nem vészes, rutin kell a vizsgához, begyakorolni a feladatokat. Szerintem kicsit molyolós, nyelvtanos beállítottságúaknak ajánlom, de bárki tudja simán teljesíteni, felkészüléssel.

A szóbeli nagyon tipikus, hagyományos. Bemutatkozás, képleírás, szituáció. Semmi extra, be kell gyakorolni a témaköröket, lehetséges képleírásokat és akkor nem érhet meglepetés a vizsga folyamán.

BME vizsgakövetelmény

Letölthető feladatsor

ITK ORIGO


Bizony, bizony, a régi Rigó utca. Ami, nagyon sokat változott az utóbbi időben! Én mindig ezt javaslom alapfokon. (Középfokon már nem:) Mert magyarul van sok minden, követelmény a KER szerint van, simán teljesíthető!

Írásbeli: Mindössze 60 perc, lehet szótárat használni, 3 feladat.1. Szövegről magyar kérdésekre ÉRTELMES magyar választ kell adni, 2. rövidebb  szövegből információt kell kiszedni, ott is magyar kérdésekre magyar választ kell adni, 3. levélírás, megadott témák alapján.

Szóbeli: Bemutatkozás, kisebb beszélgetéssel, képleírás, szituáció. Vizsgáztatóval kell beszélgetni, ami egy nagyon jó dolog! Ő biztos nem akad el és helyesen beszél, nem úgy a páros vizsgánál a párod.

Listening: 2 feladat, hallás után válaszolni magyar kérdésekre magyarul, és információt kihallani a szövegből, rövid magyar választ adni.

ITK honlapja

ECL, TELC, EURO…stb.


Ezeket a vizsgákat inkább középfokra ajánlanám, mert elég komplexek, de ha valaki elég bátor, nyugodtan válasszon egy tipikus középfokos tematikájú nyelvvizsgát.

ECL honlapja

EuroExam honlapja

TELC honlapja

 Hogy őszinte legyek, a tapasztalataim azt mutatják, hogy alapfokon ez a két vizsga teljesíthető legkönnyebben. Ha akkreditált nyelvvizsgát keresel csak azért mert kell a papír, ezek teljesíthetőek. Persze vannak ennél jobb vizsgák is, tehát ha igényesebb vagy alapfokon is, meg lehet ismerkedni a többivel is.

Minden a nyelvvizsgákról

2 nap múlva folytatjuk a sort, a középfokú angol nyelvvizsgára való felkészüléssel.

Kövess a Facebookon is, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről

 

 

kép: logout.hu

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..