Alapfokú nyelvvizsga. Az első akadály, amit érdemes leküzdened ahhoz, hogy lemérd a tudásod. Mindegy, hogy csak hobbiból tanulsz angolul, vagy sulihoz/munkához kell, én mindig szoktam tanácsolni, hogy menjen el a kedves tanuló angol alapfokú nyelvvizsgát tenni. Először is ez egy nagyon erős motiváció, másodszor megismeri a nyelvvizsgák légkörét, harmadszor pedig egy sikerélmény az angol tanulás folytatásához.

Tulajdonképpen, az alapfok nem egy nagy kunszt, de azért ne becsüljük alá, mert a semmiből odáig eljutni, igenis szuper teljesítmény. Igenis itt dől el, hogy mennyi affinitása van az angol tanulónak és itt lehet annyira bebiztosítani az alapokat a további angol tanuláshoz, hogy az később ne okozzon gondot.

Nézzük, mit lehet tenni annak érdekében, hogy tuti sikerüljön a nyelvvizsga:


  • Kiválasztani a megfelelő nyelvvizsgát. Nagyon fontos, hogy azt a vizsgát válaszd, ami illik hozzád, szerencsére ma már elég sok közül lehet választani, azzal az előnnyel, hogy mind méri a 4 alapkészséget. Egységes Európai Keretrendszerre épülnek a nyelvvizsgák.
  • Gyakorolni a típusfeladatokat orrvérzésig! Nagyon fontos, hogy magabiztos legyél a vizsgán, ezen a legjobban az segít, ha minél többet gyakorlod a feladatokat. A vizsgadrukk miatt nagyon fontos hogy a topon legyél, ráadásul alapfokon még nincs akkora nyelvi jártasságod, hogy az új, meglepetésszerű helyzeteket simán lereagáld.
  • Ha valami nem megy, azt gyakorold legtöbbet! Ha nem megy a listening, gyakorlod! Ha nem megy a képleírás, gyakorlod! Ha nem megy a levélírás, gyártsd a leveleket! (Volt olyan tanítványom, aki csak a levél miatt bukott meg, mert nem gyakorolta. Hiába rágtam a fülét. Elment másodszorra, heti 4 levél gyakorlásnak, és simán átment!)
  • Ha valami megy, azt se hanyagold el! A legtriviálisabb hibákat lehet elkövetni ha elbízod magad! Ne add meg az esélyt se magadnak, se a vizsgáztatóknak hogy gyenge pontot találjanak!

 

Alapfokról röviden ennyi, következő bejegyzés (2nap múlva) megtalálod a különböző nyelvvizsgák alapfok-leírását.

 

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..