Angoltanár vagy pszichológus

Posted by on feb 22, 2012 in AngolBlog | 0 comments

I think I have gone too far with the title…

Azthiszem kicsit eltúloztam a címét a bejegyzésemnek, kinek jutna ilyen eszébe hogy az angoltanár pszichológus lenne? Juj…brrr… Egy ideje egyszemélyes magánóráim vannak és ebben az esetben nagyon oda kell figyelnem a hallgatóim minden rezdülésére, amikor belép hozzám már rá kell hangolódnom. Persze minél régebb óta jár órára, annál jobban ismerjük egymást. Óra elején mindig megkérdezem őket hogy érzik magukat, történt-e valami érdekes, vicces a hétvégén. Ezt elsősorban bemelegítő célzattal, de itt hamar kiderül hogy milyen lesz az adott óra, mert például fáradt aznap, vagy problémák vannak otthon. Esetleg ha akar beszélni róla (persze angolul) akkor feltétlenül meghallgatom és adott esetben tanácsot adok. Nagyszerűen lehet a módbeli segédigéket gyakorolni ilyenkor. 🙂 Ettő függően alakítom az óra menetét, lehet hogy emiatt egészen más dologgal foglalkozunk, mint amit az óra előtt elterveztem. Fontos, hogy igyekezni kell a hallgató figyelmét elterelni a gondokról, fel kell ismerni a határt amíg lehet az órába bevonni a hétköznapokat és gondokat.

Szóval szerintem ezt jelenti a személyre szabott óra, a tanár megfelelően alkalmazkodik a hallgatóhoz, és bármilyen gond van otthon, a hallgató az óra végén feltöltődve, jókedvűen távozik, sok új tudással a fejében. 🙂

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..