Az angol nyelvtan megértésének leghatékonyabb módszere

Posted by on Júl 1, 2012 in AngolBlog, Nyelvtani tudástár | 0 comments

 

Neked is az angol tanulásod során a nyelvtannal gyűlik meg a legtöbb bajod? A szavakat, kifejezéseket könnyű megtanulni, meg a nyelvtani szerkezeteket is. DE! Mi van azután, hogy bemagolod pl. melyik igeidőt hogy kell képezni? Vajon elég, ha tudod mi kell egy passzív szerkezethez?


Sajnos, egy nyelv, nemcsak abból áll, hogy tudod a szavakat meg a szerkezeteket, azokat használni is tudni kell. Értelmesen, az adott nyelv sajátosságai szerint kell tudni fogalmazni. Mi az a technika, ami segít hogy ne csak bemagolni, de alkalmazni is tudd az adott angol szerkezeteket?

Nagyon egyszerű a válasz!

Mindig, amikor egy új nyelvtani szerkezetet tanulsz, próbáld meg visszamondani a szabályt oly módon, mintha neked kéne elmagyaráznod valakinek, aki még soha nem hallott róla. Vegyél elő különböző példamondatokat, szövegeket amik azt az adott angol nyelvtant tartalmazzák és elemezd őket. Lépésről lépésre vedd át a szabályt, a képzést és saját szavaiddal próbáld értelmezni a példamondatot a szabályok szerint. Ha ebből sokat megcsinálsz és tudatosan figyelsz, akkor nagyon hamar túl tudsz lépni azon a részen, hogy csak a szerkezet alapján alkotsz mondatokat. Nagyon hamar automatizálódik a tudásod és észre sem veszed, máris nincs szükség 100x átgondolni a szabályt, mert hibátlanul fogod tudni használni.

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről.


kép: bigtrends.com

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..