Az angoltanár nem szótár

Posted by on Már 24, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Student: “I read a good article about …hadgyakorlat…Hogy van angolul?”

Teacher: “Well, I don’t know, let me check it in my dictionary”

Szerintem ez a szituáció ismerősnek tűnik majdnem minden nyelvtanuló számára. Épp valami szuper sztorit készülsz elmesélni, amikor is nem tudsz egy szót amiről úgy gondolod hogy szerves részét képezik a mondandódnak. Mi van ilyenkor? Természetesen megkérdezed a tanárodat, hiszen neki mindent kell tudnia. TÉVEDÉS! A tanár sem tudhat mindent egy idegen nyelven. Ha belegondolsz, Te sem ismersz minden egyes kifejezést magyarul, legalábbis nem képezi az aktív szókincsed szerves részét.

Szóval ilyenkor tanárnő/úr szépen előveszi a szótárát és mindkettőtök legnagyobb örömére kikeresi az adott szót, így mindkettőtök szókincse bővülhet. De ne lepődj meg ha következő órán “véletlenül” belekerül az adott szó/kifejezés a szódolgozatba. 🙂

Természetesen a tanárnak felkészültnek kell lennie adott témban ha szókincs/kommunikáció fejlesztésről van szó, de ne várd el tőle hogy kötetlen beszélgetés során bármilyen szokatlan kifejezést kisujjból kirázzon.

Személy szerint én a telefonomon lévő szótárt szoktam használni, az mindig nálam van, így tudom javasolni mindenkinek a mobilos szótár használatát. 🙂

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..