Benne vagy a játékban?

Posted by on aug 5, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Játszani mindenki szeret. Egyedül, párban, társaságban, egy jó játék mindig oldja a hangulatot, a stresszt és még angolul is lehet tanulni játék közben. Az interneten millió féle online játékot találhattok, de most nézzünk pár klasszikust ami nem csak az idő eltöltésére használható, hanem tényleg lehet tanulni is belőlük.

5 angol játék ami tuti bejön

1. Hangman/Akasztófa

Az akasztófa egy szuperklasszikus és “igénytelen” játék (egy papír-ceruza kell hozzá) amivel mind a szókincset, mind a helyesírást, nem utolsó sorban az abc-t angolul lehet gyakorolni. A kis piktogram ami minket, a játékosokat ábrázolja egy bitófán ha nem sikerül megfejteni a szót, elég motiváció hogy mindent beleadjunk ha nem akarunk “meghalni”.

2. Word train/Szólánc

Különböző változatai ismertek, én azt preferálom, amikor az előző szó utolsó betűjével kell a következő játékosnak mondania a szót. A szavak nem ismétlődhetnek. Angolul azért is élvezetes a játék, mert nem csak a szón kell gondolkozni, hanem azon is milyen betűvel végződik. Nyerési tipp: nagyon sok szó van az angolban ami y-al végződik, de csak pár darab ami azzal is kezdődik. 🙂

3. Who? What? When? What happened?/ Ki? Kivel? Hol? Mit csinált?

Gyerekkorom nagy kedvence. Fogsz egy papírlapot, a tetejére felírod az első (ki?) kérdésre a választ, behajtod, majd továbbadod. A következő játékos a kivel?/mit? kérdésre válaszol, behajtja, továbbadja és így tovább. Miután az összes kérdés meg lett válaszolva (has been answered, remélem figyeled a passzív szerkezetet :)), összeolvassátok a kis sztorit. Általában elég vicces sztorik szoktak kerekedni a végére.

4. Activity

Ennek csak az elmagyarázás része. Attól függ milyen szinten vagy, lehet kikötéseket tenni, hogyan legyen elmagyarázva a szó. Ha kezdő vagy elég ha ki tudják a többiek találni és könnyű szavakat kell elmagyarázni. Ha haladó szinten vagy, nehezebb szavak simán mehetnek. Tipp: Én kombinálni szoktam a két verziót és nagy könnyű szavakat magyaráztatok el haladó szintű hallgatóimmal, így eléggé meg van dolgoztatva a szókincsük, hogy érdekes, nehezen kitalálható leírást adjanak egy nagyon egyszerű szónak.

5. Barkóba (fogalmam sincs hogy írják helyesen)

Ennél a játéknál is érdemes különbséget tenni a szintek között, kezdőknek egyszerű szavakkal, haladóknak nehezebb szavakkal. Nem az a cél hogy hülye, nehezen megfejthető szavakat találj ki, hanem hogy gyakorold az angolt. Ezzel a játékkal nagyon jól lehet gyakorolni a kérdéseket angolul, amik általában nehezen mennek.

 

Ezeknek a játékoknak nem az a célja elsősorban hogy nyerj, hanem hogy a száraz angol órák során egy kicsit kiengedj és nem megszokott módon, játszva használd a nyelvet. A nevetés mindig jót tesz és pozitív élményhez jobban társulnak a szavak, kifejezések. Ha valami nagy hülyeséget mondasz, biztos emlékezni fogsz rá 🙂

Online játékokhoz pedig használd a Google-t, különböző kategóriákba szedve tudod tanulni a szókincset. Nekem a kedvenc oldalam a BBC Learning, mert az megbízható színvonalat biztosít az online angol tanuláshoz.

Kövess a Facebook-on, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről.

Neked mi a kedvenc angol tanulós játékod? Oszd meg velünk!

 

képek:sophielaughing.blogspot.com, basingtoke.gov.uk

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..