Busz, metró, villamos-haladóknak

Posted by on Már 14, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Violation fine, look after your bags, next stop is Nyugati railwystation…etc.

Budapesten tömegközlekedéssel való utazás során unaloműzőként nagyszerűen lehet tanulmányozni a közleményeket, milyen szabálysétrés milyen következményeket von maga után, ami ki van téve angolul is. Angolul már haladó szinten lévőknek ajánlom ezek tanulmányozását, szuper szavakat, kifejezéseket lehet tanulni, ráadásul tudod tesztelni az nyelvtudásodat. Ha jól tudsz angolul, bizony felfedezhetsz pár hibásan használt kifejezést. (ez a téma már lerágott csont, én arra világot rá, hogyan lehet ezt a javadra fordítani)

Kerdőknek, középhaladóknak pedig azt javaslom, figyeljenek oda mit mondanak be a villamoson (4/6V), mert onnan is lehet tanulni kifejezéseket és mivel sokat hallod őket, meg is maradnak.

Tanulásra fel, használd a világot magad körül!

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..