Cukiság és idézetek a Facebookon

Posted by on ápr 20, 2013 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Az okosok és hozzáértők szerint a Facebook-on hasznos tartalmat kell megosztani, hogy sok legyen a rajongó és nőjön az oldal népszerűsége. Ellenben, még mindig a cukiságok és az idézetek a menők, holott azok semmilyen tanulási célzattal nem rendelkeznek, egyszerűen szórakoztatóak. Én is előszeretettel osztok meg idézeteket, de miért is?

Nagyon egyszerű a magyarázat, a cukiság egyszerűen vicces és ki ne szeretne szórakozni? Főleg, ha már belefáradt az angol tanulás nehézségeibe.

Másfelől, az idézeteknek igenis tanító célzatuk van. Ezek az idézetek hétköznapi kifejezéseket, szóhasználatokat tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy megfelelő nyelvtant is. Így tehát, ha van egy szuper kép idézetekkel, az nem csak figyelemfelkeltő, de egyszerűségével megkapó is és így könnyebben meg lehet jegyezni.

Soha senki nem tiltja, hogy úgy tanulj ahogy szeretnél, a nyelvvizsgán/élő szóban senki nem kéri számon hogy honnan tudsz egy adott kifejezést, a lényeg, hogy helyesen tudd használni.

Lássunk egy példát:charge

Itt ez a remek idézet. Máris meg lehet tanulni belőle egy kifejezést: to be in charge of something=felelősnek lenni valamiért. A másik, az “I am choosing”, vagy present perfect (folyamatos jelen) igeidő használata, ami épp most történik. Harmadrészről pedig a mondanivalója, hogy: Én vagyok felelős azért ahogy érzek, és ma a boldogságot választom.

A sok negatív gondolkodás között törekedjünk a pozitívra is, mert a megfelelő hozzáállás a siker kulcsa az életben, jelentősen befolyásolja a nyelvtanulási sikereidet is.

Ha szeretnél idézetekkel és cukiságokkal szórakozva tanulni minden nap, csatlakozz egy like-al a Facebook-on is: www.facebook.com/angoltrener

Ha pedig vidám hangulatban szeretnél megtanulni angolul, felkészülni a nyelvvizsgára:

Angol órák

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..