De anya azt modta, kapcsoljam ki…

Posted by on feb 19, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

What do you like doing in your freetime? Well, I like watching TV and playing computer games.

Nos, elég sokszor hallottuk a szüleinktől gyerekkorukban hogy ne nézz annyit tévét, vagy ne játsz folyton a számítógéppel. Ma is a gyakorló anyukák/apukák arra sarkallják csemetéiket,hogy értelmes dolgokkal foglalkozzanak. DE! Jó hírem van!

Gyakorló angoltanárként sokszor mondom a hallgatóimnak, hogy számoljanak le a gyermekkorban szerzett gátakkal és tévére,játékokra fel! Az internet korában végtelen mennyiségű információval találkozhatunk és ha ezek megfelelő mértékben vannak felhasználva, nagyon sokat lehet belőlünk tanulni. Az egyik legnagyobb közösségi oldal például sokféle játékot kínál,szerencsére angol nyelven,így ha ezeket játsszuk, nagyszerűen tudjuk fejleszteni a szókincsünket. Vagy a televíziót ha nézzük, a termékek nagyrészén külföldiül vannak feltűntetve a terméknevek. Például egy egyszerű szempillaspirál mindennapi használata során megtanuljuk a ‘hosszan tartó’ kifejezést.

Szóval, sokminden, amit szüleink tiltottak nagyon hasznos lehet az angoltanulás során, új szavakat,kifejezésket tanulhatunk meg és milyen milyen jól jön az a fülkbemászó reklám amire tudunk asszociálni ésegyből eszünkbe jut a szó amire épp szükségünk van.

Persze ezek nem helyettesítik a tanulást és az olvasást, pusztán kiegészítésül szolgálnak a szabadidőnk hasznos és tudatos eltöltésére.

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..