Dupla haszon angol tanulással

Posted by on feb 15, 2013 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, Íráskészség fejlesztés, SZÓKINCSFEJLESZTÉS | 0 comments

Dupla haszon angol tanulással

Nagyon sok előnyét felsoroltam már az angol tanulásnak, sőt, még a nehézségeket is számba vettem már. De itt az ideje, hogy azon kívül hogy jobban boldogulj az életben, jobb állást és nyelvvizsgát szerezz, egy újabb előnyét vegyük az angol tanulásnak.

Valamelyik nap a Facebookon felkerült egy kép, ami a különböző érzelmek (emotions) kifejezését kétféleképpen sorolta fel. Szuper gyűjtemény (collection), de azon kívül hogy angolul fejleszted a szókincsedet mint az őrült és stresszeled magad, hogy hogyan tömj magadba minél több szót, egy iszonyú pozitív mellékhatás (side effect) is létrejön: magyarul is fejlődik a szókincsed (vocabulary)! Manapság elég szegényes szókinccsel rendelkezünk, ami pusztán azért baj, mert a magyar egy gyönyörű nyelv és fantasztikus, amikor valaki választékosan fejezi ki magát a hétköznapokban is.

Tehát ha megvan benned a törekvés, hogy fejleszd az angol szókincsed, egyenes arányban fog fejlődni a magyar szókincsed is. Miért nagyon fontos (important) ez? Azért, mert ha magyarul nem jut eszedbe a szó:

1. Írd körül angolul. Minél több szót tudsz, annál könnyebben húzod ki magad a nyökögős szitukból, amiíg a szavakon gondolkozol.

2. Csak akkor fog angolul eszedbe jutni a keresett szó, ha azt magyarul is tudod! Nagyon sokszor az a baj, hogy magyarul sem tudod mit akarsz mondani, így esélyed (chance) sincs hogy angolul kifejezd magad. De ha tudod magyarul, könnyen eszedbe fog jutni angolul is.

3. Az első pontot segítve, a szinonimák ismerete is segít, hogy könnyen kifejezd magad.

Szóval a szótanulás nem csak angolul fontos, hanem egymást kiegészítve a magyar szókincseddel segíti az angol tanulásodat.

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..