Ez már kínzás, de csak így fogsz tudni beszélni

Posted by on Júl 24, 2014 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Ez már kínzás, de csak így fogsz tudni beszélni

Van néhány technika, taktika meg metodológiai és szakmai módszer, amivel lehet gyakorolni az angol beszédet. DE várjunk csak, KIT ÉRDEKEL??? Van néhány olyan módszer, amivel Te is tudsz gyakorolni, mindenféle szakmai blablabla nélkül és nagyon hatékonyan. Ezzel kapcsolatban mondom el, én hogyan szoktam a tanulóimat kínozni:

Nos, azt tudjuk, hogy angolul beszélni kell. Minél többet. Gyakorolni is kell, de nem mindegy, hogy milyen szinten, mit gyakorolsz. Van egy-két jolly-joker játékom, amivel általában sokkolni szoktam mindenkit, nem is megy olyan jól az elején, de ha már másodjára játszunk, sokkal jobb lesz.

1. Tabu

Ismeritek a “tabu” nevű játékot? Van egy szó, amit el kell tudni magyarázni, de meg van adva pár szó, amit tabu kimondani. Általában olyan szavak, amik a legjobban jellemzik a szót, amit el kell magyarázni. Szóval itt a csavar, mert meg kell erőltetned magad, hogy találj más szavakat, más megfogalmazást ahhoz, hogy el tudd mondani. Nagyon hasznos kis játék, rávezet, hogy bővebb szókincset használj és kicsit bonyolultabban fogalmazd meg a mondandódat. Ezeket azoknak ajánlom, akik már túl kb pre-intermediate szinten vannak.

2. Activity

Milyen jó is lenne, ha az órán és az életben elég lenne mutogatni, ugye? Nos, vannak nekem gyerek activity kártyáim, szörnyen alap szavakkal, amik arra jók, hogy egy könnyű szót, minél bonyolultabban el tudj magyarázni. Kezdőknek lehet egyszerűen játszani, de magasabb, kb középfok környékén, már lehet bevezetni ezt a szabályt, hogy ne a legegyszerűbben mondd el a szót, hanem olyan nehezen, hogy a másik, alig tudja kitalálni.

Ez csak 2 példa volt, de van egy csomó társasjáték, amit bármikor át lehet alakítani angol szóbeli gyakorlássá. Már csak a fantáziádra van bízva a dolog! 🙂

 

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..