Férfi angol, női angol

Posted by on ápr 18, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Telephone was invented in 1876.

How do you know this is a past simple tense?

Man answer: was invented – past simple passive form and the date (1876)

Woman answer: because of the date……….

Van-e különbség a nyelvtanulás során, hogy férfi vagy nő tanulja a nyelvet? Ez a kis beszélgetés is azt hivatott demonstrálni nagyon lecsupaszítva, hogy van. Mivel ilyen következtetést hanyagság lenne megállapítani, ezért úgy fogalmazom meg, hogy személyiségek között van különbség, ki hogy tudja tanulni  nyelvet, milyen hozzáállással, beállítottsággal. Ami működik az egyiknél, az egyáltalán nem biztos hogy működik a másiknál. Többnyire elmondható, hogy ezért van az, hogy valaki pikk-pakk megérti a listening-et, de beszélni nem tud angolul, a másik pedig forítva.

Vannak nagyon jó tanítási/tanulási módszerek, amik ha kiderülnek hogy nem megfelelőek, azonnal ki kell tudni találni, mi az a módszer ami célravezető. Például, én tanítom valahogy az igeidőket, de amint látom hogy az nem érthető és alkalmazható egy adott angol taulónál, azonnal rátérek a másik módszerre, a harmadikra…a századikra. Addig csűröm-csavarom a magyarázatot, amíg rá nem jövök a megfelelőre. Persze ehhez kell a tanuló segítsége is, minimum bólogatás formájában,hogy érti.

Így születik meg a közös munka eredményeként egy jól használható magabiztos nyelvtudás az angoltanár és a tanuló megelégedésére. Szóval lehet hogy egy bizonyos dolgot máshogy kell tudni előadni egy mérnöknek és egy művésznek ha angol tanulásról van szó, legyen férfi akár nő az illető.

A klasszikus videó a Férfi és női agy működése minden titkáról. Hölgyeim, a férfiak továbbra sem gondolnak SEMMIRE! 🙂

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..