Futás, nyelvtanulás, szerelem

Posted by on Már 17, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

The sun is shining, the birds are singing, it’s getting warmer and warmer…

Itt a tavasz, végre végre megérkezett! Ilyenkor nem csak a természet újul meg, hanem mi is vágyunk a megújulásra, felfrissülésre. De mi a köze a futásnak, a nyelvtanulásnak és a szerelemnek egymáshoz?

Tulajdonképpen a sport és a tanulás is lehet hobbi, szerelem. Tavasszal kibújik a maci a barlangjából, vége a sötét estéknek és egyre több kedve van az embernek kimozduli,valami újba belekezdeni ami simogatja a lelkét. Aki eddig edzőterembe futott, az ki tud menni a friss levegőre sportolni ami után megújulva,energiával feltöltődve folytathassa a mindennapjait. Aki pedig eddig otthon csücsült, zabált, tv-zett és semmi hobbija nem volt, annak itt az idő és lehetőség hogy változtasson. Nézzük a receptet, mi kell hozzá:

– nagy adag elhatározás (igazából csak belekezdeni nehéz és “túlélni” az első pár alkalmat, de utána már egyre jobban fog menni és mini-sikerélményekkel gazdagodhatsz)

– célkitűzés (nagyon fontos hogy legyen egy reális cél amit el akarunk érni, motivációt ad)

– “edzésterv” (úgy mint a sportoknál, a nyelvtanulásban is kell egy séma ami alapján haladhatunk, az aznapi megtett eredményt kipipálva)

– szükség szerint segítség kérés, személyi edző keresése, aki jelen esetben egy tanár aki segít megvalósítani a céljaidat, motivál és átlendít a holtpontokon, legyen szó akár nyelvvizsgáról, akár kommunikációról

Összefoglalva a maratont lefutni sem lehetetlen, mint egy nyelvvizsgát megszerezni sem. És hogy jön a szerelem a képbe? A sport és a nyelvtanulás is legjobb egy “edzőtárssal”, csoportban, ahol akár még rádtalálhat a szerelem is, ráadásul ha sportolsz jobban fogsz kinézni, idegennyelvet is beszélsz, kinyílik a világ és még több emberrel lesz lehetőséged megismerkedni. Who knows? 🙂

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..