Gondolkodok, beszélek, tehát vagyok 1.

Posted by on ápr 22, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Eddigi posztjaim többsége a nyelvtant éltette, többnyire mert tapasztalataim alapján az angol tanulásnak ez a része szokta a legnagyobb gondot okozni és szuper lenne, ha a nyelvtanulók átértékelnék az angol nyelvtant és belátnák, hogy annyira nem nehéz a dolog, sőt, ha jól megtanulják, nagyon szépen fogják tudni használni az angolt. De mint tudjuk, a nyelvtanulás nem csak a nyelvtanból áll. A másik készség ami problémás, az a beszéd angolul. Különböző okokból kifolyólag, nem szeretnek az angolul tanulók megszólalni. Jó hírem van, ezen is lehet segíteni!

1. Nekem ez nem megy.   Gondolom ez mindenkinek ismerős. Mi nem megy? Gondolom az összes hangképzéshez szükséges szerved működik, így csak elhatározás kérdése hogy kinyitod-e a szád és mondasz valamit angolul. Nagyon fontos, hogy figyelembe vedd, hogy milyen szinten állsz és ahhoz mérten várd el magadtól milyen mondatokat állítassz össze. Nem szabad akarni olyat elmondani, amit még nem tudsz. Egy kezdő ne akarjon 2nd conditional-t használni, hanem a szintjének megfelelő szókinccsel és témában adja elő magát.

2. Igen, már tanultam, de szóban nem tudom használni.     Haladó szinten igenis fontos, hogy erőltesd meg magad és préseld ki magadból amit mondani akarsz az adott szókinccsel és nyelvtannal. Amint sikerül kimondani az újonnan tanult dolgot és a saját hangodat hallod, máris megjön a kedved a folytatáshoz. Minél többet használod, annál hamarabb és biztosan áll rá az agyad. Ha sose próbálod, persze hogy nem fog menni.

Lehetne még sorolni világba a kifogásokat, de jobbnak látom ha inkább a megoldásra koncentrálunk. Van pár alapszabály, aminek betartásával biztosan sikerülni fog szépen, helyesen megszólalni angolul, de ez legyen a következő bejegyzés témája ami holnap már fennt is lesz a blogon. Folyt köv!

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..