Gondolkodom, beszélek, tehát vagyok 2.

Posted by on ápr 23, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Akkor nézzünk pár megoldást a kommunikáció fejlesztésére:

1. Ne törődj vele hogy helyesen mondod-e, csak szólalj meg! A tanárod csak akkor tud segíteni, ha hallja amit mondasz. bővebben:

Néma gyereknek anyja sem…

2. Mindig a szintednek megfelelő szókinccsel, nyelvtannal próbálj kommunikálni.

3. Az előző folyományaként, soha ne támassz magaddal szemben teljesíthetetlen elvárásokat! Ha valamit nem tanultál, úgysem tudod elmondani és ez csak önbizalomhiányt szül

4. Ha valamit tanultál, igenis erőltesd és próbáld azt használni, legyen szó nyelvtanról vagy új szavakról.

5. Minél többet gyakorolsz, annál jobban fog menni, ne szégyenlősködj, mert ezzel csak saját magadat vágod el a fejlődéstől

6. Akármilyen cikinek érzed, ismételd amit a tanár mond, csináld azt amit a tanárod tanácsol, hiszen azért fizeted a pénzt, hogy fejlődj, nemde? (ha nem tetszik a tanár módszere, nyugodtan mondd meg neki vagy cseréld le)

7. JOLLY JOKER: Ez a tipp, inkább haladóbbaknak szól, akiknek már van valamennyi szókincsük, nyelvtanjuk. Ha az okoz gondot, hogy magyarul kitalálod mit akarsz mondani, de sehogye jön össze angolul, MINDIG egyszerűsítsd le a magyar gondolatodat, mintha egy óvódásnak próbálnál valamit elmagyarázni, és azt fordítsd le angolra. Tuti siker!

8. Filmek, könyvek angolul, orrvérzésig 🙂

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..