Hiba, hiba, baj?

Posted by on okt 17, 2012 in AngolBlog, Íráskészség fejlesztés | 0 comments

Hiba, hiba, baj?

Most egy olyan titkot árulok el, amit az angoltanárok nem fognak megosztani Veletek. Én is megtapasztaltam és gondoltam megosztom, hogy okuljatok belőle. A hibázásról és a fejlődésről lesz szó az angol tanulás során.

Történt ugyanis, hogy volt egy csoportom, elég jó középhaladó szinten voltak, amikor becsatlakozott egy új tag. Kiadtam a szokásos házit, fogalmazás írását adott témában. Következő órán hozta mindenki a sajátját, szépen kijavítottam, viszont az új tanulóéval egyszerűen nem tudtam kezdeni semmit. Annyi hiba volt benne, hogy nem tudtam mit kijavítani benne. Nem volt értelmes mondat benne. Mondtam neki, hogy ez nem jó, próbáljon egy egyszerűbb témáról írni, az alapján, amit az órán tanulunk.

Eltelt kb 2 hét, minden órán adott be egy rövid szösszenetet a tanítványom és ennyi idő elmúltával, nagyon szépen fejlődött. Kezdtek összeállni a mondatok és el tudtam kezdeni egyáltalán belejavítani a fogalmazásaiba. Ennek mindketten nagyon örültünk, mert az idő és gyakorlás eredménye lett, a majdnem hibátlan angol tudás.

Elég furcsán hangzik, hogy jó ha van mit kijavítani, de ha belegondolsz, ez is a fejlődést mutatja. Ha gyakorlatban is használod a tanácsokat, a nyelvtani szabályokat, egyre jobban fogsz tudni angolul és az eleinte kusza, értelmetlen mondataidból kikerekedik egy szép, használható angol nyelvtudás. Hogy hibátlan lesz-e? Nem. De ki nem hibázik? Olyan a világon nincs.

Gyakorolj, használd az angolt és egyre jobb leszel! 🙂

Like ha tetszett. Nem kerül semmibe és nagyon fogok neki örülni. 🙂

kép:http://www.sxc.hu/photo/735693,

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..