Hogyan tanuljam az angol szavakat? 2.

Posted by on aug 17, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Az előző bejegyzésben a szótanulás vs. kifejezés tanulás hasznosságáról volt szó. Lássuk mi a helyzet magával a nyelvvel, szavak szempontjából. Meg fogsz lepődni! Figyelem! Durva őszinteség következik! 🙂

A most következő dolog egy iszonyú triviális tény, amit úgy tűnik muszáj kimondanom, mert sajnos tapasztalataim szerint nagyon sokan elfelejtik:

A NYELV SZAVAKBÓL ÁLL!!!

Nem mondtam újat, ugye? Az angol nyelv is ilyen. Szavakból áll. Bizonyos jelentésű szavakat kell egymás után pakolni helyes sorrendben,alakban, attól függően mit akar a beszélő mondani, és máris kész a mondat.

Szerintem nem kell nyelvésznek lenni hogy ezt az apró tényt észrevegyük. Szóvaaaalll, ha megtanulod a szavak jelentését, tudod hová kell rakni a mondatba, tudod mit akarsz mondani/írni, máris beszéled a nyelvet (valamilyen szinten).

Ha csak kifejezéseket tanulsz, nem fogod tudni hogy az adott szó mást is jelent és nem fogod tudni használni másféle szövegkörnyzetben, másik jelentéssel.

Ennyire egyszerű a dolog.

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legújabb bejegyzésekről.

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..