How to improve the way you speak

Posted by on jún 21, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

 

5 TIPP A BESZÉDKÉSZSÉG FEJLESZTÉSÉRENe a nyelvtan legyen az első

Ha nyelvvizsgázni akarsz, persze, az angol nyelvtan ismerete nagyon fontos, de ha beszélni akarsz, fektesd a hangsúlyt a szókincsre. Ha belegondolsz, magyarul sem ismersz minden bonyolult nyelvtani szabályt, mégis helyesen ki tudod fejezni magad. Ugyan ez a helyzet az angollal is. Ha anyanyelvi angol beszélőt megkérdezel a nyelvtani szabályokról, ő sem fog tudni sokat mondani, mégis szuperül használja az angolt.

Tanulj kifejezéseket

Mint tudjuk, ha csak angol szavakat pakolsz egymás után, nem fogsz tudni értelmes mondatot összerakni. Viszont angol kifejezésekkel, már sokkal nagyobb az esély hogy különösebb nyelvtani ismeretek nélkül is tudj beszélni.

Az olvasás és az angol nyelvű szöveg hallgatása, nem elég

Mindig, akár olvasol, akár listeningezel, ejtsd ki hangosan a szavakat! Nagyon jól bevált praktika, ha a listeninget próbálod utána mondani, ismételni amit hallasz. Így a kiejtésed és a hangsúlyod is javulni fog. Olvasásnál pedig olvass hangosan!

Vedd körül magad angollal

Mindegy hogy filmet nézel, olvasol, zenét hallgatsz. LLényeg, hogy merülj el az angol nyelvben! A legjobb, ha vannak angol anyanyelvű barátaid, vagy akik tudnak angolul és szívesen beszélgettek.

Válassz helyes angolt gyakorolni

Sokan böngészik az angol nyelvű hírportálokat, amikből nagyon sokat és helyesen lehet angolul tanulni, de így a beszéded nagyon hivatalos lesz. Ha természetes, hétköznapi angolt szeretnél tanulni olyan anyagot keress, amiben megbízol, hogy nem túl hivatalos. Ezen kívül fontos, hogy amit gyakorolsz, az helyes angolsággal legyen. Ha rossz angolt gyakorolsz be, az sokkal többet árt mint használna.

+1: Élvezd az angolt! Ragadj meg minden lehetőséget, hogy használd és ne félj megszólalni!


Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legújabb bejegyzésekről

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..