How to learn writing and spelling, Íráskészség és helyesírás

Posted by on jún 29, 2012 in AngolBlog, Íráskészség fejlesztés | 0 comments

 

Az íráskészség fejlesztésére is kell külön időt szánni, hiszen a bármilyen típusú szöveg írása szerves részét képezi a nyelvvizsgáknak és a mindennapjainknak is. Ehhez pedig elengedhetetlen a hibátlan helyesírás! Nézzük az erre vonatkozó how-to (hogyan?) részleteit:


Vezess naplót angolul és olvasd vissza pár nap múlva a bejegyzéseidet

Nem kell sokat írni, csak hozzá kell szoktatnod magad hogy írsz, írásban fogalmazol. A folyamatos gyakorlással gyorsabban fogsz tudni fogalmazni és ha visszaolvasod, meglátod a hibáidat is, amiket tudsz javítani.

Emailezz ismerősökkel

Akár angol anyanyelvűekkel, akár csak egy barátoddal aki ugyancsak angolul tanul. Nagyon hasznos, hamar kiderül hogy tudod magad megértetni írásban.

Fogalmazd át a híreket

Manapság mindenki olvas magyarul valamilyen hírportált, a cikkeket amik tetszenek próbáld összefoglalni angolul. Szókincsed is bővülni fog, helyesírásod is és nagyon fontos, hogy ezt is tudod naponta csinálni. Az íráskészség fejlesztésénél a legfontosabb a mindennapi gyakorlás.

Tanuld meg mik az általában rosszul írt szavak helyes alakjai

Nagyon sok van belőlük, de tudod magadról mi az amit rosszul írsz, mi az amit a tanárod mindig kijavít.

Listening gyakorlásnál írd le amit hallassz

Hallás utáni értésnél írd le amit hallasz, majd ellenőrizd le a szövegből mit is mondott valójában! Nem csak a helyesírásod, de a listeninged is fejlődni fog.

Neked melyik tetszett a legjobban? Melyiket fogod használni?

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrisseb bejegyzésekről

képp:q-s-i.org

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..