Így használd az igeidőket (nem csak) nyaralásra

Posted by on Sze 23, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, Nyelvtani tudástár | 0 comments

Így használd az igeidőket (nem csak) nyaralásra

Manapság mindenki azt mondja, hogy a tankönyvekből nem lehet megtanulni angolul, ami szerintük igaz az angol igeidőkre is. Most lássunk egy mindennapi életből vett, hétköznapi szituációt az igeidő gyakorlására, amit mindenki tud alkalmazni.

Vegyünk példának egy nyaralást. Ez mindenkinek szép emlék, lehet újraélni a nyári élményeket és egy kis napsütést vinni a borongós szeptemberbe. Én nemrég voltam nyaralni, így könnyen beletudom magam élni a dolgokba. Múlt idők gyakorlása:

Nyaralás előtt miket csináltál? I had bought a camera. I had packed my suitcase. The flight ticket had been bought…stb. A múlt egy adott pontja előtt ami történt, az Past perfect igeidő.

Ezután mit csináltál nyaralás alatt? (Ez lesz Past Simple vagy Past Continuous) I travelled to … Then we ate out a lot. I was swimming. We were sunbathing. We walked every evening. I did not need to do the washing-up for a whole week! 🙂

Hazatérve, gondolhatsz a jövő nyárra: (Future igeidők) I am going to visit that place again! I will be trying out new things and doing more sightseeing.

Ez csak pár példa. De minden nap, este, átgondolhatod mit csináltál aznap, melyik eseményt milyen igeidőben tudnád mondani angolul. Nagyon egyszerű dolgokkal, bármikor tudod gyakorolni az igeidőket, nyelvtani szerkezeteket, unalmas perceidben ezzel is elütheted az időt, ráadásul hasznosan!

Neked van kedvenc gyakorlásod a nyelvtanra, igeidőkre?

Kövess a Facebook-on, hogy mindig értesülj az újdonságokról!

Az igeidőket táblázatos formában letöltheted az Ingyen letölthető tudástárból!

pics:kartoen.be,otherwisegood.blogspot.com

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..