Így tanuld a szavakat

Posted by on Már 8, 2013 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, Olvasásértés, SZÓKINCSFEJLESZTÉS | 1 comment

Így tanuld a szavakat

Ha követsz a Facebookon is, láttad, hogy valamelyik nap megígértem hogy megosztom Veled,azt a módszert, amivel a szavakat nem csak megtanulni tudod egy angol nyelvű cikkből, hanem az aktív szókincsed részévé is tudod tenni. Nagyon egyszerű a dolog, lássuk hogyan:

 

Szóval ott egy csomó angol nyelvű cikk, ami tele van ismeretlen szavakkal, szerkezetekkel. Első és legfontosabb lépés, hogy a szintednek megfelelő olvasnivalót válassz! Nos, miután ezzel megvagy, csücsülj le, olvasd el a szöveget és az ismeretlen szavakat gyűjtsd ki. Igen, szótárfüzetbe, a szöveg fölé írva, vagy úgy ahogy Neked a legjobban bevált.

Ha ezzel is megvagy és megértetted miről szól a szöveg, olvasd fel hangosan. Ezután írd le a szavakat, amiket újdonságnak találtál és mintegy emlékeztetőként a szavak alapján próbáld meg elmesélni a szöveget, a saját szavaiddal. FONTOS! Mindezt hangosan! Mindegy hogy egyedül vagy-e, vagy valakinek el tudod mondani, a lényeg, hogy halld a saját hangod. Miért fontos ez? Mert ha csak átgondolod mit szeretnél mondani, persze, tök jól fog menni, de ha hangosan mondod, kiderül hogy nyökögsz, nem megy. Na, ha ezzel megvagy, próbáld a listát lerövidíteni a legfontosabb szavakra amiről eszedbe jut a szöveg és azokra, amiket meg kell tanulnod. A legvégén ezekkel a szavakkal mondogasd a sztorit addig, amíg meg nem vagy elégedve a beszédtempóddal és a megtanult szavak mennyiségével.

Igen, macerásnak tűnik a dolog, de amint lesz egy kis rutinod, pikk-pakk ki tudod szűrni a lényeget, az új szavakat és nagyon hamar meg is jegyzed őket.

Még egy pozitív hatása van, ami azt a jelenséget orvosolja, hogy elfelejted a szavakat. De ennek mikéntjét egy következő bejegyzésben fogom megosztani Veled!

Like a Facebookon, hogy tuti megkapd a következő tudásanyagot!

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


One Comment

Join the conversation and post a comment.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..