Ismétlés a tudás anyja

Posted by on Már 14, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

“No, stop doing that! No, not again! You are stupid, stop doing that!”

Nos, már esett szó arról hogy a körülöttünk lévő világban mindenhol ott van az angol nyelv, ha oda is figyelünk rá, sokat lehet tanulni.

Mondhatni, nekem nagy szerencsém vagy, mert a felettünk lakók angol nyelven beszélnek egymással így sok mindent tanultam tőlük, mindennapi kifejezéseket. Nos, a helyzet közel sem olyan rózsás, elég sok türelem kell hozzájuk ugyanis a lakók közül a lánynak gond van a hallásával, a fiú pedig kiabál vele/hozzá. Elég faramuci a helyzet, főleg hogy éjszaka csinálják, így mégjobban lehet hallani őket. Továbbmegyek, a lány mindig valamit a srác ellen akar tenni (a bejegyzés elején az idézetet egy visszafogott kiabálásból csíptem el), aki elég csúnyán szapulja a lányt, amiből mindent hallok (feltételezem a lány, akinek szól, már nem…). Szóval elég rendesen bővült a szókincsem káromkodásokból angolul, akaratlanul ugyan, de a folyamatosan ismételt kifejezések hallgatásával (álmomból felriasztásával) megmaradtak a szavak, sőt, már azt is tudom hogyan kell őket helyesen hangsúlyozni. 🙂

Ezen példa alapján mindenkit arra bíztatok, hogy akár szótanulásról, akár listeningről legyen szó, ismételjük, folyamatosan, mondjuk ki hangosan a szavakat, kifejezéseket és biztosan meg fognak maradni.

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..