Ez a nyelvvizsga középfokon szerintem az egyik legjobb, mert nem azt méri hogy milyen prepozíciót meg passzívot tudsz, hanem hogy érted-e az angolt. Feladatait tekintve, 3 reading, 2 nyelvtan (language elements) amiből az egyik húzós. 10lyuk a szövegben, 15szó. Szókincsnek és nyelvtani tudásnak eléggé ott kell lennie. Levelet hivatalosat kell írni, szépen megcímezve, adott témában. Listening pedig 3 feladat, igaz-hamis, válaszd ki 3ból az odaillőt és ki-mit mondott. Nem nehéz, gyakorolni kell. Szóbeli párban történik, szituációt kell feldolgozni együtt és úgynevezett prezentáció van, ami azt jelenti, hogy egy megadott témáról kell beszélned, majd a párod kérdéseket tesz fel neked a témáról, majd fordítva.

A TELC egyetlen hátulütője, hogy a feladatok eléggé összezavaróak tudnak lenni a Reading-nél, nagyon oda kell figyelni a részletekre.

TELC mintafeladatok


Az Euro szerintem egy kicsit komplex, van fordítási feladat, jegyzetelés a listening-nél, nyelvtanos feladat, több fogalmazás. Érinti a business English világát is egy kicsit.  Ezt a nyelvvizsgát azoknak ajánlom, aki kicsit erősebb középfokot szeretnének tenni és nagyon biztosak a tudásukban.

Euroexam vizsgafeladatok

Az ECL vizsga, hasonlóan a TELC-hez, elég közkedvelt, mert ebben nincs nyelvtanos feladat. Ezzel szemben, a Readingek és a listening elég húzós. Persze, nem lehetetlen, de tudni kell a nyelvtant és elég jó szókincset megkövetel a vizsga. Habár, részenként 40%ot elérve sikeres a vizsga. Ráadásul, 2 fogalmazást is kell írni. Nyugodtan lehet ezzel is próbálkozni, szerintem egy teljesen jól teljesíthető vizsga, nagyon jó felkészítő kiadványaik is vannak. Szóbeli párban történik, kép alapján témáról beszélni és párban szituációt megoldani kell. Vagyis kell megoldani. )

    •  ITK Origo/BME

ITK Origo

BME

Ez az a két nyelvvizsga szerintem, amiket lehet egy lapon emlegetni egymással. A kifejezés negatív értelmében. Értem ezalatt, hogy a régi hírhedt Rigó utca ugyan iszonyú sokat változott előnyére, még mindig nem népszerű. Sajnos a feladat típusok is a régi hagyományt követik, tudd a prepozíciókat, különböző nyelvtani dolgokat, ahelyett hogy az egész angol tudást mérnék. A BME nagyon hasonló felépítésében. Az ITK Origo viszont pontozásában büntető jellegű, tehát elég pengének kell lenni hozzá és lélekben meg kell emészteni hogy régi Rigó utca. Én ezt csak alapfokon szoktam ajánlani, mert ott kifejezetten jó. Nyugodtan el lehet menni, de szerintem a többi nyelvvizsga klasszisokkal jobb.

    • City & Guilds és a Cambridge amiket még szeretnék Nektek megemlíteni. A legerősebb a Cambridge, top-kategóriás nyelvvizsga. Kemény, de kivitelezhető feladatok, ha ezt valaki megcsinálja, az tényleg tud középfokon angolul. A City&Guilds a régi Pitman, most újra akkreditált, nekem nagyon szimpatikus, megoldható feladatokkal.

City&Guilds

Cambridge

2 nap múlva a felsőfokkal kezdhettek megismerkedni.

Kövess a Facebook-on, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..