Magyar nyelvtan

Posted by on máj 29, 2012 in AngolBlog, Nyelvtani tudástár, SZÓKINCSFEJLESZTÉS | 0 comments

Nagyon sokszor felmerül a probléma, hogy vajon az angol tanulás során szükség van-e a magyar nyelvtan alapos ismeretére. A válaszom, igen is, meg nem is. Szükség van rá, egy bizonyos szinten, ahhoz hogy minden egyértelmű legyen, de mivel egy angol órán nem nyelvész képzés folyik, ezért nem. De lássuk részletesebben is, mi az ami kell, mi az ami nem.


Mivel a nyelv egy külön tudományág (ez így elég tág fogalom, hogy a nyelv, de nem célja a bejegyzésnek a nyelvészet tárgyalása), ezért ugyanúgy vannak szakszavak, amik nélkül lehetetlen beszélni adott dolgokról. Olyan mint a fizika, vagy a hegesztés, vagy a főzés. pl a blansírozást nem tudod másik szóval kiváltani, ez az ami arra a főzési eljárásra vonatkozik, bármit is jelentsen az. 🙂 Ugyan ez a helyzet az angollal is.

Mindenki tanult magyar nyelvtant iskolai tanulmányai során, ami persze kikopott, ezért nem árt felfrissíteni, hogy minden egyértelmű legyen. Egy jó angol tanár, elmondja mi mit jelent és mikor használjuk, így ha egyedül akarsz gyakorloni, már nem is tűnik ijesztőnek az angol leírása a feladatnak.

Én mindig törekszem a leglényegesebb kifejezéseket megtanítani és használni. Nincs rá természetesen külön óra, hanem menet közben használjuk a kifejezéseket. Lássuk, mik lehetnek, szótárban használt rövidítésekkel együtt:

Szótárhasználat 1

Szótárhasználat 2

N- Noun (főnév) pl. asztal (table), szék(chair), kutya(dog)…etc.

V- Verb (ige) pl. menni(go), jönni(come), ülni(sit), állni(stand)…etc.

Adj.- Adjective (melléknév) pl. szép(beautiful), rossz(bad), jó(good)…etc.

Adv.- Adverb (határozó, lehet idő-, hely-, mód határozó) pl. jól(well), rosszul(badly), gyorsan(quickly)…etc.

Pron. Pronoun (névmás), he, they, me, yours…etc.

Aux. Auxiliary (Segédige) 3db van: have, do, to be

Mod. Aux. (Modal Auxiliary) pl. must, should, can…etc.

Érdemes ezt a párat megtanulni, így megkönnyítve a helyzetedet az angol nyelv útvesztőjében. 🙂

Nyári intenzív tanfolyamok

Like a Facebook dobozba, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről

 

kép:protrainco.com

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..