Mi az a pont, ahonnan nincs tovább egyedül

Posted by on aug 23, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Mi az a pont, ahonnan nincs tovább egyedül

Az előző bejegyzésben arról volt szó, hogy sokan egyedül tanulnak otthon angolul, tanári segítség nélkül. Az okokat és megoldásokat is kitárgyaltam már párszor, de vajon mi lehet az a pont, ahonnan már nem tudsz egyedül tovább haladni? A bejegyzés végén található majd egy szavazás is.

Sokféle otthon tanulási módszer létezik, kinek mi jön be. Még több jó tanács létezik, hogyan is tanulj egy nyelvet otthon. Létezik egy csomó angoltanulást segítő anyag is, melyet hozzáértők, vagy kevésbé hozzáértők adnak ki. Egy idő után, viszont eljön az a pont, ahonnan nem megy tovább egyedül. De mi lehet az?

Szerintem, ezt nyelve válogatja. Meg szorgalom és “nyelvérzék” válogatja. Az én személyes tapasztalatom az, amikor az egyik hallgatóm úgy került hozzám, hogy otthon tanulta az angolt. Nagyon szép eredményt ért el, tudott valamennyire beszélni, volt szókincse, meg nyelvtani ismeretei is voltak. Miután felmértem a tudását, elkezdtük összerendszerezni a tudását, folyamatosan bővítettük a szókincsét. Most középfokra készülünk, kevesebb mint 1 év alatt. Szóval volt angol tudás, de iszonyúan szét volt szóródva. Ezt kellett összerendszerezni és már minden helyén van ahhoz, hogy simán menjen a középfokú angol nyelvvizsga. Azt még hozzátenném, hogy már ez a tanulóm magabiztosan beszél és amit elértünk, azt a szorgalmának is köszönheti.

 

Másik példa, egy nagyon kedves ismerősöm, akinek a családjában a nyelvérzék a génjeikben öröklődik. A srác perfekt francia, angolul is jól beszél és eldöntötte hogy megtanul portugálul. (azt hiszem spanyolul is beszél). Ám, hiába a különböző nyelvek igen magas fokú ismerete, a portugál középfok előtt rájött, hogy elakadt és kell keresnie egy tanárt.

Mindkét példa azt mutatja, hogy meg lehet tanulni egy nyelvet otthon, egyedül is, de ha valamiért nem megy tovább egyedül, keress egy jó tanárt. Kell a segítség, kell a motiváció, a célirányos gyakorlás. A tanár fogja tudni felfedezni mik a hiányosságaid, hogyan gyakorolj és a helyes útra terel, hogy elérd a célodat.

Kövess a Facebookon, vagy iratkozz fel a hírlevélre, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről.

Lássuk akkor a szavazást:

[colorvote id=”1″ style=”wpcvp-poll”]

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..