Mire vársz még?

Posted by on aug 7, 2012 in AngolBlog, Nyelvtani tudástár, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Az emberek többsége nem azért nem tanul meg egy nyelvet mert nincs nyelvérzéke, nincs ideje, nincs pénze…stb. hanem azért, mert halogat. Ha nem próbálod meg és nem vágsz bele, soha nem fogod tudni, nem lesz a tiéd. Nézzünk pár tippet és módszert, hogyan lehet végre-valahára belefogni az angol tanulásba:

1. Nincs pénzem

Ez esetben a legjobb barátod a Google, ami nagyon sok találatot fog feldobni Neked ingyen angol tanulós oldalakkal. Nem biztos hogy ki fogod tudni szűrni melyik oldal minőségi, melyik nem, de legalább belefogtál. Másik legjobb barátod a Youtube. Kismillió videó van fent, szuper angol nyelvleckék, amikkel tényleg lehet tanulni. Kiejtés, listening, nyelvtan, minden van. Ja! Egy csomó olyan oldal van, ahonnan le tudsz ingyenes anyagokat tölteni és feliratkozhatsz a hírleveleikre, általában ingyenes leckét kaphatsz feliratkozásért cserébe.

2. Nincs időm

Mindenkinek arra van ideje, amire akarja. UGYE! Ha tényleg baromi elfoglalt vagy érdemes a hobbidba, a kikapcsolódási szokásaidba beépíteni egy kis angolt. Ha olvasni szeretsz, olvass angolul. Ha a filmekkel tudsz kikapcsolódni, nézd angolul. Ha utazni szeretsz, olvasgass külföldi blogokat helyekről ahová el szeretnél menni vagy már voltál. Ha sportolni szeretsz, nézd a kedvenc sportodat TV-ben és figyeld mit írnak ki angolul.

3. Nincs nyelvérzékem

Ilyen a világon nincs. Ha akarsz, meg tudsz tanulni egy nyelvet. Ne bújj a nincs nyelvérzékem kifogás mögé. Tűzd ki mi a célod az adott nyelvvel és gyakorolj, tanulj! Ne támassz irreális elvárásokat magaddal szemben és ahhoz tartsd magad. Nem egy ember volt a kezeim alatt akiknek tényleg nem volt nyelvérzékük, valamiért mégis le tudták tenni az alapfokot is simán!

Végül pedig, ha elhatároztad magad, lépj és kezdj bele! Millió meg egy módszer van amivel lehet angolul tanulni. Ha kell keress tanárt vagy tanfolyamot, vagy tanuló társat, chat klubokat. Megismerkedni egy idegen nyelvvel, kultúrával egy csodálatos dolog, főleg ha magadévá tudod tenni. Akkor már nincs megállás, mind többet fogsz akarni. 🙂

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről.

A következő bejegyzésben elárulom, milyen meglepetésekkel készülök Nektek ősztől!

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..