Mit akarsz elérni?

Vajon ki a boldogabb/okosabb, aki gagyog angolul komoly tanulás nélkül vagy aki megfelelő háttértudással rendelkezik?

El lehet boldogulni angol szavak, kifejezések egymás után pakolgatásával, mindenféle nyelvtan nélkül. Egy darabig. Sokan vannak, akik extra önbizalmuk révén állandóan beszélnek angolul, bármilyen lehetőség adódik, iszonyú angolsággal. A külföldi meg csak néz, bólogat, nem biztos hogy érti, de mégis azt hiszi Mr. Önbizalom, hogy milyen szuper.

Másik fajta, Ms. Szerénység, aki eljár angol órára, ismeri gyengeségeit és erősségeit, szépen halad, mégsem mer megszólalni. Sajnos az ilyen emberek inkább a gyengeségeiket tartják szem előtt. Így hagyják Mr. Önbizalmat “brillírozni”.

Szóval nem elég ha jó a nyelvtanod, meg kell szerezned a megfelelő és szükséges magabiztosságot, rutint ahhoz hogy meg merj szólalni angolul. Rá kell venned magad, hogy amikor csak lehetőséged van, akár csak egy útbaigazítás, akár milyen szinten vagy, szólalj meg. Úgyis butaságnak fog tűnni amit mondtál és még kb fél órát fogsz rajta gondolkozni mit kellett volna mondanod. De ez nem meglepő, magyarul is ugyan az helyzet ha váratlanul kell megszólalnod.

Én mindig annyit beszéltetem a tanulómat angolul amennyit csak lehet az órán és mindig mondom, hogy használjon ki minden lehetőséget ahol lehet angolul beszélni, szokni a saját hangját. Így Szerényből Mr./Ms. Önbizaom lehet és jobban lehet brillírozni mint a satnya angol tudású társaink! 🙂

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről

kép:lelkititkaink.hu, indafoto.hu

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..