Mitől jó egy angol magán tanár?

Posted by on jan 30, 2013 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Mitől jó egy angol magán tanár?

Ebben a bejegyzésben, egy nagyon fontos dologra fogok rávilágítani, ami segít választani angol tanárt.

Szóval mitől lesz jó egy angol tanár? Attól, ha kint élt Angliában/Amerikában…stb sok évet? Vagy attól, hogy ha sokat kér az órájáért? Vagy pont azért, mert keveset?

Hát egyik sem. Szerintem, az, aki sok évet töltött angol nyelvterületen, az nem feltétlenül rendelkezik pedagógiai érzékkel, nem biztos hogy tud bánni az emberekkel. A magántanár kiválasztása során, fontosnak tartom, hogy a tanár ne csak magas szinten beszélje a nyelvet, hanem tudja azt átadni. Ráadásul, manapság majdnem mindenki tud kimenni Angliába és angolul megtanulni, de attól nem lesz tanár.

Van egy barátnőm, aki több éve Angliában él és dolgozik, nagyon jól beszél, de egy tanítványomat sem bíznám rá 🙂 .

Ráadásul, azt tudjuk, hogy az itthoni nyelvvizsga követelmények nagyban eltérnek a külhonban használt  hétköznapi nyelvtől, így nem árt tisztában lenni az itthoni helyzettel.

Ráadásul, a türelem, az alkalmazkodás is nagyon fontos, hiszen nem mindenki tanul ugyan úgy, valakinek kommunikáció fejlesztés kell, másnak nyelvtani rendszerezés, egészen más ritmusban, haladási tempóban.

Az is szempont, hogy mennyire olcsó az angol magántanár. Ha nagyon olcsó az gyanús lehet, ha nagyon drága, az nem biztos hogy megéri. Ide kattintva tudsz jelentkezni magán angol órára.

Szóval olyan tanárt keress, aki nem csak szuperül beszél angolul, hanem tényleg azt csinálja, amitől haladni fogsz a célod felé. Személyes megjegyzés: hozzám sokan jöttek úgy, hogy elégedetlenek voltak az előző tanárukkal, de hozzám folyamatosan járnak. 🙂

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..