Na ettől lehidaltam!

Posted by on Sze 18, 2013 in AngolBlog | 0 comments

Na ettől lehidaltam!

Aki már régóta követ, tudja mennyire feláll a szőr a hátamon a hülyeségektől, mint például az alfa hangos varázs tanulás, a csecsemő módszer és azok az angol tanárok, akiknek már a honlapjuk tele van hibákkal (mint pl. continuous helyett continues) vagy a saját módszerét hirdető ex-nyelvtanuló.

Na de a legfrissebb, ami kiverte a biztosítékot, az egy olyan honlap volt, ahol ismét egy nyelvtanuló próbálja a saját módszerét ráhúzni mindenkire, ráadásul egy olyan hihhetetlenül nagy találmánnyal, hogy azt hittem eldobom az agyam!

Ugyanis, nyelvtanító nyelvtanárunk, rájött arra, hogy a segédigék milyen fontosak az angolban!!!!!!!!   Azt hirdeti, hogy az angol nyelvtanban van egy rendszer! NAHÁT!!!! JÉÉÉÉÉ!!!! MÉGILYET!!!!   Hát ezt aztán végképp nem gondoltam volna! Mik vannak!

Aki egy kicsit is konyít az angol nyelvhez, annak ez az információ teljesen alap! Ugyanis az angol valóban egy logikus nyelv, hála pl a segédigéknek. Viszont, messzemenő következtetéseket nem szabad ebből levonni, mert magasabb szinteken, az angol már nem igazán a nyelvtanról szól, hanem a kifejezésekről, szóhasználatról és ezek variálásáról. Aki igazán tud angolul, az már a nyelv szépségeivel, érdekességeivel foglalkozik, ami messze túlmutat a nyelvtani alapoknál, mint pl a segédigék. Való igaz, hogy egy szintig hatalmas segítséget nyújthat a rendszer, ezt egy idő után elsajátítja az ember és nem az lesz a legfontosabb. Ahogy OMGmindig is mondtam, a nyelvtan a csontváz, amire ráépül a hús, szavak, kifejezések formájában.

Használd a nyelvtant, az nagyon szuper, de ne csak azzal foglalkozz, mert nem csak a nyelvtan alkotja az élő nyelvet! Sőt, mivel mindenki különböző, ezért a személyre szabott tanítási módszer a legcélravezetőbb. Ne próbáljunk meg egy gömböt áterőszakolni egy kocka alakú nyíláson!

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..