Na ezt neee… Útmutató házi feladathoz

Posted by on Júl 21, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

 

Nagyon szeretjük. Adni. Kapni már nem annyira. Igen, ez az angol házi feladat. Azt hiszem, az hogy nem szeretjük a házi feladatot, az az általános iskolai éveinkből ered. (ez olyan mint a gyerek fogászat, amikor sulival elmentünk és a szadista iskolai fogorvos megkínzott. Senki nem szeret fogorvoshoz járni felnőttként emiatt 🙂 De mivel felnőttél, tudatosan élsz és magad választottad a nyelvtanulást ezért fontos hogy a házi feladatot is mindig megcsináld.

1. A házit azért kapod, hogy gyakorolj. Ha nem csinálod meg, nem a tanárral szúrsz ki, hanem magaddal. (Mindenkinek ismerős: “Nem nekem tanulsz” 🙂

2. A házit célirányosan kapod, hogy önállóan tudd gyakorolni az órai anyagot. Az nem tanulás, ha a tanár az órán elmagyarázza a dolgokat századjára is. Nem fogod így megtanulni, csak ha egyedül is gyakorolsz.

3. Soha ne az utolsó pillanatban, az óra előtt írd meg a házi feladatot. (ugye, H-Á-Z-I feladat). Nem az a lényeg hogy fizikai nyoma legyen, hanem hogy az agyadban legyen a tudás, amit mindig elő tudsz hívni.

4. Ne feltétlenül aznap csináld meg a házit. Bár ez függ attól, milyen redszerességgel vannak az angol óráid. Persze aznap még friss a tudás, de ha aznap megcsinálod és a következő óráig elő sem veszed, el is felejtesz mindent addig.

5. Végül pedig, ha folyamatában csinálod a házikat, és két óra közt elő is veszed, akkor pl. fogalmazás írásnál vagy fordításnál magadtól észreveszed a hibáidat és tudod őket javítani.

Egyszóval tessék házi feladatot csinálni, hogy folyamatos legyen a tanulásod és ne vesszen kárba az időd.

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legrisebb bejegyzésekről.

kép: coopcatalyst.wordpress.com

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..