Néma gyereknek anyja se érti a szavát….nemhogy a vizsgabiztos!

Posted by on Már 20, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Legyen szó akár alap-, akár középfokú nyelvvizsgáról, mindig a pillanatnyi teljesítmény számít. Főként igaz ez a szóbeli vizsgákra. Az angol nyelvtanulóknak és nyelvvizsgára készülőknek az egyik legnagyobb stresszt okozó vizsgarész, az a szóbeli vizsga. Elég nagy nyomás mások előtt megnyilvánulni egy idegennyelven, de ezzel a vizsgáztatók is tisztában vannak, így a lehető legkényelmesebb körülményeket igyekeznek teremteni. De azon nem tudnak segíteni aki (bármilyen okból kifolyólag), de nem mond semmit.

Hogyan lehet ezen segíteni?

Első és egyik legfontosabb a rutin megszerzése. A tanároddal felkészülés során addig kell rágni párbeszédeket, szituációkat, amíg az a könyöködön nem jön ki. Lehet egy idő után unalmassá válik, de valamit valamiért. 🙂

Másodsoran, gyakorolni kell azt is, hogy nem kell minden szót megérteni. Elég nagyjából felfogni miről van szó és ha nem is érted pontosan, de tudsz reagálni a témára. A lényeg, hogy mondj valamit! Vannak nagyon jó kifejezések amiket ha jól begyakorolsz, akár átválthatsz másik témára is ami jobban fekszik. (persze relevánsan)

Végül pedig nagyon fontos a magabiztosság! Lehet hogy halálra izgulod magad és azt hiszed meg sem fogsz tudni szólalni, de ha magabiztosnak tűnsz, saját magadat is meg fogod tudni győzni és szuperül fog sikerülni a szóbeli!

A vizsgáztatók nem tudják értékelni ha valaki nem szólal meg, hiába előtte a felkészülés során nagyon ügyes volt. Inkább mondj valamit, ha nem is vagy benne biztos akkor is, minthogy ne szólalj meg, beszélni, mondani kell és akkor van mit értékelni.

Végtelenül egyszerűnek hangzik a dolog, mert tulajdonképpen az is :). Általában szóbeli után mindenki azt érzi hogy nem nyújtotta a maximumot, órákon át képes agyalni mit mondott (szerinte) rosszul, mit lehetett volna másként mondani, de igazából egy sikeres vizsga után ez már csak szórakoztató sztori marad. Jó felkészülést! 🙂

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..