Nyelvvizsga siker 10.

Posted by on jan 3, 2016 in AngolBlog, Nyelvvizsga sikerek | 0 comments

Nyelvvizsga siker 10.

Egy újabb nyelvvizsga sikerről szeretnék beszámolni, ami ugyan még decemberben történt, de csak most sikerült leülni és megírni. Ezúttal egy középfokú “C” típusú TELC nyelvvizsgát sikerült Norbinak elsőre letenni.

Norbi tavaly tavasszal/nyáron kezdett hozzám járni, elsősorban beszéd fejlesztés céllal és majd későbbi tervben volt a nyelvvizsga. Norbi egy IT cégnél dolgozik, programozó, tehát kocka 🙂 , saját bevallása szerint is. 🙂 Ez azért érdekes, mert otthonról dolgozik, írásban beszél a kollégákkal angolul, de nagyon ritkán szóban és elég magának való személyiség.

Nyár végén elkezdtünk nyelvtant rendszerezni és elkezdeni a felkészülést a vizsgára, ami abból állt, hogy az írásbeli feladatok nagy részét önállóan, házi feladat keretében írta, pár feladatot csináltunk együtt az órán, inkább a szóbelit és a listeninget gyakoroltuk.

Ami nehézséget okozott, az a listening, a levélírás eleinte (de később, nála is bebizonyosodott, hogy minél több levelet ír, annál jobban fog menni) és a szóbeli. Itt jön képbe Norbi “kocka” és magának való személyisége, elég sokat kellett erőltetni, hogy feloldódjon a vizsgaszituációban és egy idegennel, egy teljesen érdeklődésétől eltérő témáról annyit és olyan szinten beszéljen, ami elég a vizsgán.

De mindent összevetve, elsőre sikerült a szóbeli is a kezdeti nehézségek ellenére. 🙂

Így utólag is gratulálok és aki nem tud miről írni a levélben, vagy a témakifejtés okoz gondot a szóbelin, álljon itt Norbi szuper példája, hogy meg lehet csinálni megfelelő gyakorlással. 🙂

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..