Nyelvvizsga siker 11.

Posted by on feb 9, 2016 in AngolBlog, Nyelvvizsga sikerek | 0 comments

Nyelvvizsga siker 11.

Tegnap egy újabb jó hírrel lett feldobva a napom, ugyanis egy újabb tanítványom tett le sikeresen középfokú nyelvvizsgát elsőre. Nézd meg Gyula felkészülését a sikeres BME középfokú vizsgáig:

Gyula kb 3 éve kezdett velem tanulni, tulajdonképpen teljesen kezdő szintről. Ez az idő soknak tűnhet egy középfokig, de tegyük hozzá, hogy Gyula csak heti 1x járt órára.

Alapból úgy jött hozzám, hogy nyelvvizsgát akar, de tavaly nyáron, tavasszal jutott el oda, a munkahelye nyomására elsősorban, hogy muszáj nyelvvizsgázni. Addig átvettük a fontos nyelvtanokat, szövegértéseket csináltunk, listening, írásbeli, szóval minden volt, amit egy jó angol tanfolyam magába kell hogy foglaljon. 🙂

Aztán kiválasztottuk a BME nyelvvizsgát. Elkezdtük gyakorolni a feladatokat és Gyula kijelentette, hogy ő márpedig annyira megszerette a nyelvtant (!!!) hogy ő kétnyelvű vizsgát akar tenni, amiben a “szívatós” nyelvtani feladatok és angolról magyarra fordítás is szerepel. (BME már egy ideje elérhető egynyelvűként is, tehát nincs nyelvtan se fordítás benne)

A legnagyobb kihívást neki is a levélírás feladat jelentette, ő is nehezen állt neki gyártani a leveleket, de a végére szuperül belejött. Nála is bevált a ‘minél több levelet írsz, minél több szófordulatot használsz tudatosan, annál jobb lesz a leveled’ módszer.

Szóval eljött a január, Gyula elment vizsgázni és több mint 80%-os eredménnyel teljesítette elsőre a BME írásbeli nyelvvizsgáját! 🙂 Ami azért is különleges, mert ő nem futamodott meg a nyelvtanos feladatoktól, hanem bevállalta és sikeresen vette az akadályt! 🙂 Ezúton is szeretnék gratulálni még egyszer. 🙂

Ha Te is szeretnél penge lenni nyelvtanból, itt feliratkozhatsz a hamarosan induló online nyelvtan tananyagra:

Online nyelvtan

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..