Nyelvvizsga siker 5.

Posted by on jan 2, 2015 in AngolBlog, Nyelvvizsga sikerek | 0 comments

Nyelvvizsga siker 5.

2014 december 31.-én kaptam a nagyon jó hírt, hogy egyik tanítványomnak sikerült az alapfokú nyelvvizsgája elsőre! Egy alapfok is nagyon szép teljesítmény, főleg úgy, ha valakinek nyögvenyelés az angol tanulás, ráadásul a magánéletében is fontos változások állnak be a felkészülés során.

Nézzük, hogy mindezzel együtt, hogyan készültünk fel!

Éva nyáron keresett meg, hogy kéne neki egy alapfokú angol nyelvvizsga, amivel tudna munkahelyet váltani. Júliusban elkezdtük az órákat, tulajdonképpen majdnem az alapoktól. Éva tanult már előtte angolul, neves nyelviskolákban is, mégis muszáj volt sokat ismételni és gyakorolni. Augusztusban a nyaralásom miatt kb 2 hét kimaradt, de Éva ez alatt is szorgalmasan gyakorolt. Hozzátenném van egy egy óvódás kisfia is, és hát tudjuk, hogy gyermek mellett nem lehet 100%ban az angol tanulásra koncentrálni.

Az első cél a novemberi nyelvvizsga volt. Éva heti 2x járt órára, több-kevesebb kihagyással. Október végére már eljutottunk odáig, hogy elkezdtünk konkrétan a vizsgafeladatokkal foglalkozni, én alapfokra az ITK Origo vizsgát szoktam javasolni ( az majdnem tuti, hogy elsőre sikerül 🙂 ). Az elején persze nehezen mentek a feladatok, mint minden nyelvvizsga felkészülésnél, be kell gyakorolni a vizsga típusfeladatait és utána már kisujjból ki lehet rázni.

A dolgot nehezítette az is, hogy munkahely elvesztés/keresés is bejátszott a képbe, így a decemberi vizsga lett kitűzve. Lényeg a lényeg, hogy mindezzel együtt sikerült felkészülnünk, már a levélírás és a listening sem okozott gondot, olyannyira sikerült felkészülnünk kb 4 hónap alatt, hogy átlagban 85% körüli eredményt ért el!!

Ezúton is nagyon, szívből gratulálok Neki és álljon itt ő is inspiráló példaként, hogy megfelelő felkészüléssel igenis el lehet érni a nyelvvizsgát (is)! 🙂

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..