Nyelvvizsga siker 7.

Posted by on ápr 20, 2015 in AngolBlog, Nyelvvizsga sikerek | 0 comments

Nyelvvizsga siker 7.

Ma Zsuzsi történetét osztom meg veletek, aki szintén elsőre teljesítette a nyelvvizsgát, ami Euro Exam B2 (középfok) volt.

Zsuzsival tavaly év végén kezdtünk tanulni, összesen 20 alkalmat fordítottunk a készülésre, ami valljuk be, nem olyan sok. 🙂 Az első 10 alkalommal a nyelvtanokat vettük át és szókincset fejlesztettünk, egész intenzív, heti 2x-es tempóban. Utána, év elején, Zsuzsi kapott munkát, így már neccesebb volt az órára járás, munka után, fáradtan, kb heti, néha 2 alkalom összejött.

A második 10 alkalommal már konkrétan a vizsgára készültünk, inkább a szóbelit gyakoroltuk együtt és az írásbeli feladatokat, mert az Euro vizsgán ezek kicsit eltérnek az átlagos vizsgafeladatoktól.

A felkészülés pikantériáját az adta, hogy Zsuzsi előtte 1 évig dolgozott Angliában, vendéglátás területen. A beszéde nagyon szép angolos volt, folyékony volt, nem volt ezzel semmi gond, viszont a szókincset nagyon kellett fejleszteni. A levélírás volt a legnagyobb gond, mert ott nem elég azokat az alap szavakat, alap nyelvtanokat használni, ami az emberre “ráragad” odakint, de ezzel együtt is az íráskészség 80% körül sikerült.

Levonva a konzekvenciát, ha Angliában megtanulsz egy bizonyos szinten angolul, az még nem automatikusan belépő egy sikeres nyelvvizsgához, de mindenképpen nagyon jó hátszél és megkönnyíti az ember dolgát.

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..