Nyelvvizsga siker 8.

Posted by on máj 18, 2015 in AngolBlog, Nyelvvizsga sikerek | 0 comments

Nyelvvizsga siker 8.

Megállíthatatlanul dübörög a sikeres nyelvvizsga dömping, ma Bence sztoriját ismerhetitek meg, akivel pár hónap alatt készültünk fel LCCI középfokú üzleti nyelvvizsgára és ELSŐRE sikeresen teljesítette mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgát.

Bencével tavaly decemberben (vagy januárban, nem is emlékszem pontosan 🙂 ) kezdtük el a tanulást. Az LCCI vizsgát közösen választottuk ki, mert vagy egy üzleti “C” közép vagy egy általános felsőfok “C” nyelvvizsga kellett a diplomájához, így maradtunk a középfoknál első körben. Bence már jól beszélt angolul amikor jelentkezett hozzám, de a nyelvtanon, finoman szólva, volt mit javítani. 🙂 Így az első pár órán, átvettük az igeidőket és a szenvedő szerkezetet, az utóbbi elengedhetetlen egy középfokú vizsgánál.

Az első hónapban heti 2 óránk volt, utána úgy alakult ki, hogy csak heti 1, de itt már elkezdtük nyúzni az írásbeli feladatokat. Az LCCI vizsga írásbeli részén kb 5-6 féle különböző szöveget stílusával, formai követelményeivel kell tisztában lenni. Ezeket közösen átvettük, az órán írtunk párat együtt is, és Bence nagyon sokat gyakorolt otthon is házi feladatnak. Az utolsó hónapban az órán átvettük a szóbeli témaköröket, gyakoroltuk őket, kidolgoztuk, szókincset fejlesztettünk.

Így esett, hogy Bence az áprilisi vizsgára elment, teljesen jól felkészülve és elsőre kb 75%-os teljesítménnyel sikeresen átment a vizsgán. 🙂 Ezúton is gratulálok neki! 🙂

Mi a konklúzió? Ismét egy jó kis példa, hogy le lehet tenni azt a nyelvvizsgát, megfelelő felkészüléssel, ami ez esetben kb 4 hónap alatt sikerült is. 🙂

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..