Olvasással fejleszd az angol tanulásod!

Posted by on aug 21, 2013 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Olvasással fejleszd az angol tanulásod!

Minden mindennel összefügg. Ezzel most nem mondtam újat, de ez a tény, az angol tanulásban is igaz. Most arról lesz szó, hogy a 4 készség hogyan erősíti egymást, miért a legjobb tanulási módszer ha nem csak pl az írással foglalkozol, hanem olvasol is, meg filmet nézel…stb.

Szóval, ha olvasol, szintednek megfelelő szövegeket, akkor fejlődik a szókincsed. Ez egy köztudott tény. Ám ha kicsit tüzetesebben foglalkozol az adott szöveggel, akkor biztosan fel fog tűnni a nyelvtanok használata is. Általában azok a nyelvtanok szoktak feltűnni, amiket éppen akkor tanulsz. Ha neadj’isten még fordítod is a szövegeket, mert pl az a feladat, vagy csak a magad szórakoztatására, akkor biztosan rögzül is az adott szókincs, nyelvtan, kifejezés, amit éppen olvasol. Ezekre a legjobbak a rövid szövegek. Azért is nagyon jó ez a módszer, mert van mihez kötnöd az adott kifejezést. Pl a szöveg a tengerparti nyaralásról szól, akkor valószínűbb hogy megjegyzed pl a sandy-beach kifejezést, mintha csak önállóan állna egy szótárfüzetben.

Nagyon jók még a hangoskönyvek, vagy ha meg tudod hallgatni a szöveget amit olvasol, mert azzal a hallás utáni értés is fejlődik, nem utolsó sorban a kiejtést is azonnal tudod gyakorolni. Ráadásul, így rögzül a szó írásmódja és a kiejtése, úgyhogy pl nyelvvizsgán a listening feladat, vagy csak a hétköznapi beszéd során, biztosan felismered azt a szót amit hallasz.

Ezen kívül, ha beszélni kell, gyorsabban eszedbe fognak jutni a szavak, amiket az adott szövegből megjegyeztél, így nem kell hosszú másodperceket “öööö”-zéssel eltöltened.

Kismillió felhasználása van a szövegeknek, olvasásnak, és mindet lehet célirányosan felhasználni, aszerint, hogy milyen készségedet kell még fejlesztened.

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..