Online angol

Posted by on ápr 27, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Szerencsére az interneten millió anyagot találunk, ha valamit meg akarunk tanulni. Mindenképpen dicséretes, ha valaki tanulásra adja a fejét, de biztos hogy ez olyan jó ötlet?

Mint már mindenki tudja “a Google a barátod” és amint beírsz valamit a keresőbe, millió meg egy oldalt ad ki. De hol is kezdd? Melyik a legmegbízhatóbb? Tényleg ingyen angolt találtam? Mennyire hatékony?

Ezekre a kérdésekre nem biztos hogy meg tudom adni a választ, szerintem a legjobb akkor használni az (ingyen) internetes anyagokat, ha már valaha volt közünk az angolhoz. Érdemes viszont biztos, jó kezekre bíznod magad, tanárt keresni, nyelvtanfolyamra beíratkozni. Ugyanis hajlamosak vagyunk a kismillió oldal között elveszni, hiába jön a napi 5perces lecke, nem biztos hogy van időd, energiád leülni és megtanulni. Ráadásul hogy fogod előhívni a megtanultakat ha nincs aki segít eligazodni a nyelvtanulás útvesztőibenés rákényszeríteni hogy tanulj? Óriási akaraterő kell hozzá, hogy megtanulj egy nyelvet mindenféle segítség nélkül. Persze nagyon sok megbízható és jó anyag létezik az interneten, egyre elterjedtebb az online angol tanulás.

Van egy hallgatóm, aki sokáig egyedül tanult angolul, aztán rájött hogy egyedül ne megy tovább, amikor megkeresett és így együtt nagyon szuperül haladunk és mindenképpen le a kalappal előtte hogy eddig eljutott, ráadásul azért i, mert belátta hogy egyedül nem megy tovább de nem akarja abbahagyni az angol tanulást.

Szóval bátran használjuk az internetet, de ésszel és ne feledjük, hogy a jó anyagoknak ára van, amik az esetek nagy részében megérik a befektetést. Ez általában hamar meg is térül.

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

kép: news.jornal.us

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..