Szókincsfejlesztés 1.

Posted by on nov 15, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Szókincsfejlesztés 1.

Szókincsfejlesztéssel foglalkozó sorozatomban először megnézzünk, mi a helyzet a szavakkal, mi kell ahhoz, hogy jobban tudd a szavakat.

A nyelvtan mellett a szókincsfejlesztés az egyik kardinális probléma az angol tanulás során. Van mindenféle módszer, taktika, kinek mi jön be. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy ha nem tanulsz, nem fog érni egy taktika se semmit! Ezek arra jók, hogy ne egyféleképpen, unalmasan kelljen tanulni. Mindenki válassza ki, melyik az a szótanulási módszer, ami neki a legjobb. Szótárfüzet, tanulókártya, könyvek, filmek…stb.

DE! Van egy nagyon fontos dolog! Soha ne gondold azt egy szóról, hogy tudod! A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, ha meglátsz egy szót, amiről dereng valami és nem nézel utána mit jelent. Addig a passzív szókincsedben fog maradni (jó esetben, rosszabb esetben elfelejted úgy ahogy van) amíg nem tudatosítod mit jelent. Ezen kívül, fontos hogy használd, mondd ki az új, vagy félig ismert szavakat is!

Ismétlés, folyamatos használat és biztosan bővülni fog a szókincsed!

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..