Szókincsfejlesztés 2.

Posted by on nov 19, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Szókincsfejlesztés 2.

Általánosságok után, nézzünk pár konkrét tippet, hogyan lehet szókincset fejleszteni:

 

 

 

  • Szöveggel, tartalommal

Nos, lehet ekézni a Headwayt meg a többi tankönyvet is, de azt ne felejtsd el, hogy ezek úgy vannak felépítve, hogy célirányosan fejlesztik az összes készséget ami kell az angolhoz. Szóval, ha szókincsfejlesztés, a legegyszerűbb egy rövid szöveget választani, aminek emlékszel a sztorijára. Így könnyű előhívni az adott szókincset, ami a szövegben szerepel. Gyakorolni pedig úgy lehet, elmondod, átírod miről szól a szöveg, az adott szókincs használatával. Egyszer, kétszer, sokszor, annyiszor amennyi után már észre sem veszed hogy aktívan beépültek a szavak az agyadba.

  • Témakörönként

Főleg nyelvvizsga felkészülés során hasznos, de már az angol tanulás legelején el lehet kezdeni, hogy témakörönként, tematikusan tanulod a szavakat. Így emlékezni fogsz, hogy melyik szó milyen témakörben jelent egyáltalán valamit és naprakészen tudsz véleményt nyilvánítani angolul bármilyen témában.

Rövid szöveg és tematikus tanulás!

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..