Szótanulás az örök kérdés

Posted by on feb 19, 2012 in AngolBlog, SZÓKINCSFEJLESZTÉS | 0 comments

Nyelvtanulás során nagyon is lényeges szempont, a szavak tanulása. Szókincs nélkül bármilyen jó a nyelvtanod, nem tudod megfelelően használni a nyelvet, hiszen nincs nálad az eszköz amivel el tudod mondani amit akarsz. De hogy is csináljuk ezt a szótanulósdi dolgot?

Először is, majdnem mindegy milyen módszerrel próbálkozol, a lényeg hogy folyamatosan ismételd a szavakat, nem elég egyszer megtanulni egy szót, mert másnapra úgyis kimegy a fejedből és csak az a nyomasztó érzés marad meg, hogy ismered a szót, mégsem tudod mit jelent.

Másodszor, érdemes szókapcsolatokat megtanulni, szövegkörnyezetből, dalból, így van mire asszociálnod és hamarabb eszedbe jut a szó.

Harmadszor, mindenképpen írd le a szavakat, a szótárfüzet egy szuper megoldás. Feltétlenül le kell írni őket, mert ezáltal látod a szót, megmarad a helyesírás és még a jelentését is ismételni tudod magadban amíg írod.

Végül de nem utolsó sorban, fontos hangosan is kimondani, a legjobb az, ha van aki kikérdezi a szavakat, főleg ha mondatba is tudod foglalni és beszélgetni az adott új szókinccsel. Nyelvtanfolyamon ezért fontos szódolgozatot íratni, ez általában kellő motiváció is a nyelvtanulónak hogy leüljön tanulni.

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..