Szótárhasználat 1.

Posted by on máj 17, 2012 in AngolBlog, Íráskészség fejlesztés, Olvasásértés | 0 comments

A nyelvtanulás során az angolul tanuló egyik legjobb barátja vagy pont hogy az ellensége lehet a szótár. Milyen jó, amikor az ember fia/lánya elkezd angolul tanulni, kezdi összerakni a mondatocskáit és nagy boldogan, felbátorodva megy a következő órára, hogy bemutassa az angoltanárának mit alkotott otthon. A tanár megnézi, kijavítja, hümmög és a tanuló csak azt látja hogy tele van piros javítással a házi esszéje. Totális elkámpicsorodás, föld alá süllyedés. “pedig még szótárat is használtam a fogalmazáshoz, mitől van tele pirossaalll???”. A jó tanár ilyen esetben, megdicséri az angolul tanulót, feltétlenül szükséges hogy az önbizalmát visszahozza és elmondja nagy vonalakban, hogy mi a helyzet a szótárhasználattal, hogyan is kell ügyesen szótárazni.

A modern kor nyelvtanulója nagyon el van kényeztetve online szótár ügyileg, már a kezét sem kell kitenni a veszélynek, hogy a kéziszótár neadjisten megvágja a kezét. Ráadásul egyre több nyelvvizsgán is lehet szótárat használni. Bár az én elképzelésem az, hogy egy nyelvvizsgán nagyon sok hátrányt tud okozni a szótár, több kár tesz mint használ, így mindig törekszem arra, hogy a hallgatóim minél több szót és kifejezést tanuljanak meg a nyelvvizsga előtt, hiszen a nyelvvizsga nem csak a papír megszerzéséből áll, hanem az aktív nyelvhasználatra ösztönöz. Az életben, az utcán vagy a munkahelyeden sem elég ha felmutatod a nyelvvizsgabizonyítványodat az ügyfélnek vagy a turistának, hiszen ők azt akarják hogy MEGSZÓLALJ!

Na és mik azok a dolgok amikre szóárazásnál oda kell figyelni? Az a következő bejegyzésből fog kiderülni.

 

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj az új bejegyzésekről.

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..