Te is mindig mást hibáztatsz?

Posted by on máj 31, 2012 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Csernus Imre beköltözött a blogba! Legalábbis lélekben velem van amikor írom ezt a bejegyzést…

Az évek során, milliószor hallottam szerencsétlen sorsú angol tanulóimat, hogy szúrt ki velük az élet és miért tartanak még mindig ott, ahol. Ilyenkor végighallgatom őket, jó pszichológushoz illően, majd a múlton való bánkódás helyett, a jövőre fókuszálok, kidolgozzuk mi szerint haladunk…stb. Azzal még mindig nem megyünk semmire hogy a múlton rágódunk, hanem előre kell tekinteni, abból lehet valami!!! (a múlt hibáiból tanulunk és továbblépünk!)


Nézzük a kifogásaitokat:

1. “Az évek során, nagyon rossz tanáraim voltak”. -> Mondd csak. Hányszor ültél le tanulni és megtenni mindazt ami a tanár kért/utasított? Csak a tanárodat szidtad ahelyett hogy rászántad volna az időt a tanulásra? (persze, vannak rossz tanárok, de ő még mindig NEM FOGJA HELYETTED megtanulni az angolt! Elvileg ő már tud!)

2. “Vacak volt a könyv, úútálom a Headwayt! Az rossz, régi…stb” -> Nos, pár nyelvkönyv megfordult már a kezem között és a Headway magasan veri a többit. Tényleg a könyv rossz? Vagy csak Te nem tudtad megoldani a feladatokat benne, mert nem tanultál hozzá eleget? Az,hogy minden angolul van, a feladat leírás is, abból csak tanulni lehet, szépen kiszótárazod mi a feladat és megcsinálod!

3. “Sok tanárt elfogyasztottam, egyik sem tudott megtanítani angolul” -> Tulajdonképpen az angol tanár egy útmutató az angol tanulás során, segít eligazodni, de még mindig nem fogja helyetted megtanulni az anyagot. Persze, meg kell találni a megfelelő tanárt, hiszen fizetsz érte, jogod van hozzá hogy olyan tanárod legyen aki neked megfelel. De belegondoltál, hogy nem biztos hogy annak a sok tanárnak mindnek ugyan az a hibája? Nem lehet esetleg, teljesen véletlenül, hogy Te nem vagy befogadó? Ha nem tetszik a tanulás, NE csináld! De ha akarsz tanulni, igenis tedd le a feneked és fogadd el azt amit a tanárod mond!

Szóval tessék abbahagyni a nyavalygást, ne másokat hibáztass folyton hogy nem megy az angol, hanem szállj magadba és irány tanulni! Az örökös kifogásokkal sem haladt még előre a világ!

 

Kövess a Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

kép:en.wikipedia.org

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..