Thunder, ami nem villám

Posted by on jan 16, 2013 in AngolBlog, Beszédfejlesztés, SZÓKINCSFEJLESZTÉS, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Thunder, ami nem villám

Ma sok velem hasonló korú gyermekkori élményeit fogom összetörni. Najó, nem lesz annyira fájdalmas, de mindenképpen lerántom a leplet. 🙂

A fiúknak régen volt biciklijük. A biciklin volt felirat. A felirat mellet volt kép/piktogram is. A felirat ez volt: THUNDER. A kép pedig egy VILLÁM volt. Első angolos élmény tehát az volt, hogy a thunder szó, villámot jelent. Mi mást?

Itt jön a “csavar”. Ugyanis a thunder NEM villámot jelent, hanem mennydörgést, égzengést. A villám=lightning.

Eddig mindig, amikor az időjárást tanítottam és elérkeztünk ehhez a kritikus részhez, mindig volt akadékoskodás a férfi hallgatóim részéről. Persze, érthető, hiszen a bicajra az van írva hogy thunder! És ott a villám mellette!!!! 🙂 Nos, sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit, a fent említett nyelvi bakival, de ismételjük át mégegyszer: thunder=mennydörgés, lightning=villámlás.

Nos, ez van. 🙂

Neked is van hasonló élményed? Vagy pont ez? Oszd meg kommentben itt vagy a Facebookon!

kép:foto.testbike.hu

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..