Timeline, ami nem Facebook

Posted by on jún 4, 2012 in AngolBlog, Nyelvtani tudástár | 0 comments

A Facebook bevezette a Timeline, idővonal használatát. Nagyon sokan panaszkodtok hogy ez nem jó, akarom a régit, húú de rossz, nem tudom használni…stb. Ugye az ember nem szereti az újat, mert alkalmazkodni kell hozzá és inkább a régi rosszat akarja vissza, mint megtanulja az új jót. Na, de a kis kitérő után, az angol tanulásban is van Timeline, azok a bizonyos nyilak, amiket arra használunk, hogy illusztráljuk az adott igeidőt.
Általában a tanuló hidegrázást kap tőle, de szerintem ez az egyik legjobb módja annak, hogy megértsük a nekünk néha nagyon idegen angol igeidőket.


Én mindig törekszem az egyszerűségre, ezért a nyilacskák legegyszerűbb változatát szoktam használni. Nagyon szuper, mert mindig be tudod jelölni rajta mi-mikor történt, így ki tudod választani a megfelelő igeidőt. A tanulás azon szakaszában, amikor új igeidőt tanul az ember, nagyon hasznosak. El lehet kerülni vele a rossz igeidő használatát, egy idő után pedig teljesen elhagyható, mert a sok gyakorlás után automatikusan ki tudod választani a megfelelő időt. De gyakorlásnak szuper. Ráadásul vizuális típusoknak kifejezetten előnyös. Mindig “látják” mikor történt a cselekvés.

Mindenkit arra bíztatok, hogy barátkozzon meg a nyilacskákkal, mert olyan mértékű segítséget és útmutatást nyújtanak az igeidők erdejében, ami pótolhatatlan.

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..