TV

Az ördögtől való masina! Mennyi mindent tönkretesz! A szemedet, a gyereked testi/szellemi fejlődését, a párkapcsolatodat, elrabolja az idődet…stb. De mi köze van az angolnak ehhez?????

Azt már milliószor kiveséztem, hogy mi áll az utadban, milyen tényezők akadályozzák meg azt, hogy belevágj az angol tanulásba. Összefoglalva, csak saját magad, meg a kifogások amikbe görcsösen, két kézzel marokra fogva kapaszkodsz. De van még egy dolog, ami lehet hogy eddig eszedbe sem jutott, mégis hatalmas részben hozzájárul, hogy nem tanulsz, ha belefogtál, nem haladsz. Ez nem más mint a televízió.

Én nagyon szeretem. Úgyhogy megértek mindenkit, aki imádja bámulni a dobozt. DE! Amióta beláttam, hogy a tv nézés helyett értelmesebb dolgokkal is le tudom magam foglalni, megtaláltam egy csomó dologban a szépséget. Sokkal elégedettebb vagyok, mert jól érzem magam attól, hogy nem értelmetlenül töltöm az időt, hanem olyan dolgot csinálok, amitől haladok. Többnek érzem magam. Megvan az eredménye. Nem utolsó sorban, kielégíti a tettvágyamat az , hogy írom a blogot és Ti olvassátok. 🙂

Remélem az én példámon elég motivációt kaptok, hogy vegyétek elő a könyveket, hallgassatok valami angolt, vagy iratkozzatok be nyelvtanfolyamra. Nagyon jó lesz, ha le tudsz számolni a lustasággal, a kifogásokkal és elkezdeni az angol tanulást. Nem kell drasztikus változás, kezdd kis lépésekben! Beérik a folyamat, észre sem veszed és több vagy a tanulás által mint a tv által!

Persze a tv is jó, angol nyelvű csatornát nézni, eredeti angolokat hallgatni, nézni, ismerkedni a másfajta kultúrával. De azért nem vagyok teljesen álszent, egy fárasztó nap után, nekem is nagyon jól esik, csak nézni ki a fejemből és lekötni a gondolataimat egy kis sorozattal. 🙂

 

Nyomj egy like-ot, nem kerül semmibe és én örülni fogok neki ! 🙂

pics:kepeslap.com

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..