Ugyan olyan vagy mint a többiek!?

Posted by on máj 5, 2013 in AngolBlog, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Ugyan olyan vagy mint a többiek!?

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy IGEN!

“Dehát én nem is! Teljesen máshogy nézek ki mint a többi ember, máshogy tanulom az angolt is!”

Nos, részben igazad van, ám a nagy kicsit leszűkítve a kérdéskört angol tanulásra (és a nagy számok törvénye alapján), biztos vagyok benne, hogy Te is az alábbi problémákkal küzdesz angol tanulás során:

.

.

  1. Kevesebbet tudok angolul tanulni, mint amikor suliba jártam, mert dolgozom
  2. Sose értettem a Present Perfect igeidőt
  3. Azok a feltételes módok (Conditionals, if-es mondatok) követhetetlenek, sose fogom tudni  használni őket
  4. Nehezen maradnak meg a fejemben az új szavak
  5. Nem csináltam házit, mert nem volt rá időm
  6. Pedig tényleg megtanultam a szavakat! (rosszul sikerült kikérdezés után 🙂 )
  7. Az a középfokú nyelvvizsga hülyeség, miért is kell nekem a gazdaságról tudni beszélni
  8. Írásban sokkal jobban megy, mint szóban

Ez csak 8 probléma, amivel eddig minden angol tanulóm küzdött. Fogadni merek, hogy Neked is gondot okozott ezek nagy többsége. Szóval láthatod, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal. Mégis, mindenki, aki letette a nyelvvizsgát, vagy tud folyékonyan beszélni angolul, felül kerekedett ezeken az egyszerű dolgokon és megtalálta azt a módszert (pl szótanulásnál), ami neki a legjobban alkalmazható volt.

Vagy, ha nyelvtanról beszélünk, nagyon egyszerűen megoldhatóak ezek a problémák: gyakorolni kell az adott nyelvtant, ami nem megy. Fordítással, lyukas szöveggel, tesztekkel, addig amíg berögződnek. (Egyébként, a nyelvtant egyáltalán nem kell túlmisztifikálni, egyszerű szerkezetek gyűjteménye, amik nagyon hasonlítanak egymásra, így könnyű kilogikázni őket, vagy csak megtanulni.)

A többi pedig, a “nincs időm” probléma bármelyik formája is könnyedén leküzdhető: minden nap, vagy amikor van időd, vedd elő az angolt és legalább egy feladatot oldj meg, vagy olvass el egy cikket, hallgass meg egy hanganyagot vagy írj egy rövid fogalmazást. Ez még célravezetőbb is, mint ha a héten egy nap nagyon ok feladatot megcsinálnál.

  • Like ha legalább egy probléma illik Rád, és ha szeretnél segítséget, katt ide

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..