Vajon mit teszel ha elakadsz a nyelvtanulással?

Posted by on aug 20, 2012 in AngolBlog, Nyelvtani tudástár, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

Pár nappal ezelőtt egy nagyon kedves meglepetés ért, ugyanis egy nyelvtanuló az én bejegyzésemről (ami a filmekkel való angol tanulásról szólt) írt egy cikket a blogján. 🙂 Nos, úgy tűnik hogy a véleményeink nem egyeznek, de ez rendjén is van így. De akkor  kinek hiszel? Mit teszel ha elakadsz a tanulással?

Én nem szeretnék senkit minősíteni, csak a saját nevemben tudok nyilatkozni. Nagyon dicséretes, hogy egy nyelvtanuló megosztja tapasztalatait a nagyvilággal, hátha más is tud tanulni az ő módszereivel. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor én, mint angol tanár, már nem is vagyok releváns? Aki nem tudja, tanítja vagy mi van?

Egy dolgot biztosan tudok. Nem mindenki alkalmas tanárnak. Lehet ilyen-olyan diplomád, ha nincs érzéked a tanításhoz, az emberekhez.Mindenki máshogy tanul, más az életkörülménye. A tanárnak és a tanulónak ezt is bele kell kalkulálni a tanításba. Ráadásul nem minden módszer felel meg mindenkinek ugyanúgy.

Én szeretnék útmutatást nyújtani, szeretném ha mindenki megszeretné az angol nyelvet, a nyelvtanulást, ezért kínálok többféle módszert a tanulásra. Én NEM jelentem ki, hogy ez és ez a módszer a tuti és csak az működik.

És honnan veszem a bátorságot mindehhez? TAPASZTALAT!!!! Több éves angol tanítási tapasztalat áll a hátam mögött, nagyon sok hallgató megfordult nálam, így van mire alapoznom az angol tanulási tippjeimet. Minden ötlet, tipp tesztelve volt és maximálisan a tanítványaim tapasztalataira alapozom őket. Mindazonáltal és is nyelvtanuló voltam (vagyok, leszek, ez egy véget nem érő folyamat 🙂 ), így a saját tanulási tapasztalataimat is meg tudom osztani.

Több olyan hallgatóm is volt, akik otthon próbáltak megtanulni egy nyelvet, internettel, könyvekkel…stb-vel (ahogy az említett blog írója is teszi). De akkor hogy lettek a hallgatóim? Jó kérdés. Elakadtak. Van egy szint, amikor nem megy tovább egyedül. Nincs aki ellenőriz, kijavít, motivál. Vajon mit teszel ha elakadsz a nyelvtanulással??? Tanárhoz mész. 🙂

Kövess a Facebook-on, hogy mindig értesülj a legújabb bejegyzésekről.

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..